söndag 2 juni 2024

Söndag 2 Juni (Bilen)

När hela bilen var full av pollen på samtliga rutor kändes det som att det var dags för något man gjorde senast för nästan 7 år sedan. Tvätta den.
Sagt och gjort åkte man till macken och bokade tid och betalade. Inte för att det gör så stor skillnad ytmässigt men den blev lite renare ändå.
Tog högtryckstvätt och spolade noggrant i skärmar och över reservhjulsbaljor, gnuggade så gott man kunde och kanske blev den lite renare.
Det är främst dörrsidor som är angripna av ytrost. Man har haft den i cirka 16 år.
Somliga kan tycka att det är pretentiöst att tvätta en gammal rostig rishög men den fungerar i alla fall. Det är knappast någon långfärdsvagn längre men den har varit en utmärkt trotjänare mellan 2008- 2021 när den blev stående cirka 6 månader av giltiga skäl!
Inget kvitto på tvättsvamp med shampoo som man också köpte inte nödvändigtvis.
Mycket är ändå fräscht på den, den har dock använts relativt frekvent mellan 2019 och 2021, framskärmar behöver bytas liksom en del annat. Tyvärr har det varit kärvt med motor sedan mindre bemedlade imbecilla införde sabotage med drivmedel!!! 😡🤬
Hade man 100.000 kronor hade möjligheten funnits att renovera den. Långt ifrån den summan är vad man har att röra sig med!
Smågrus man tjänar räcker och täcker bostad, räkningar, utgifter, livsmedel så bilen har blivit mer en ekonomisk börda och lån som kredit är uteslutet!
Så det blir att åtgärda vad som möjligt är och vad man själv avser som underhåll trots den diagnos man har. Kan bli förändringar på sikt. Can a biz tro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar