tisdag 25 juni 2024

Tisdag 25 Juni Shopping

Jo, det blev en hel del shopping men främst vad som nödvändigt är. "Kung för en dag" som bror brukar uttrycka sig. När en mindre bra månad närmar sig slutet känns det sisådär men man gör vad man kan trots allt.
Allra först blev det att införskaffa K-skydd och blyersättning Mashgin fungerar inte riktigt som det var tänkt, kvitto kom inte automatiskt. En liten miss där.
Drivmedel är ett måste för att man ska kunna använda bilen! Räknade ut att man hade 17 liter kvar i tanken men det visste man ju inte innan och åka iväg på chansning gör man inte! Därmed blev det att tanka bilen. Känns riktigt bra att ha en trygg och någorlunda säker framfart.
Även fastän man har viss mängd kvar blev det att handla tobak för kommande månad och lite utöver månaden.
Ett microSD kort till surfplattan på lämpliga 64Gb och en hastighet på 140 MB/s. Surfplattan meddelade att det var "långsam" men samtidigt vem har bråttom? Kanske 1500 MB/s hade varit lämpligt? Det finns kapacitet för upp till 1Tb minneskort men 1500-1800 kronor känns för dyrt för närvarande! Dessutom behöver man inte så mycket lagringsutrymme, åtminstone inte just nu.
Tittade runt i butiken likt en egen uppdatering om vad som finns och fick syn på fläktar. Visserligen har man 6 fungerande fläktar i bostaden inklusive handfläkten, dom hade en kartong med ovanstående dubbel USB fläkt kvar och naturligtvis greppade man den och den fungerar alldeles utmärkt! Ledad universalhållare var aldrig tänkt till undertecknad utan bror och så blev det.
Ställbara fläktar är perfekt och idag blev det rejäl värmebölja! Så det passar alldeles utmärkt med fläktar i överflöd en sval bostad är det ultimata när värmen återkommer det kände man Juli 2018. Klimatet i bostaden blir olidligt utan fläktar och det hade blivit sömnlösa nätter utan fläktar!
Det är knappast lyxigt att ha livsmedel hemma. Överdrivet ekonomisk kanske man blivit men man äter ungefär som när man knappt hade en matbit hemma, det har blivit så och man är van att spisa lagom när man alltid varit överviktig då blir man inte lika hungrig som de som har hög ämnesomsättning. Can a biz tro.
Alla vitaminer mer eller mindre kan nog vara skadliga ifall man överdoserar likt med vatten ifall man överskrider med för många liter drabbas man av förgiftning och i sämsta fall får det allvarliga konsekvenser. Dagligt intag kan vara tillräckligt ibland kan man ha överskott av någon vitamin då kan det bästa vara att upphöra använda preparatet. Många människor verkar ibland ha överlämnat egna tänkandet till hälsokostbutiker eller sjukvården. Skrämmande.

1 kommentar:

  1. För närvarande konsumerar man B12 och Zink enligt rekommendationer på burkarna naturligtvis med de erfarenheterna man har gäller inget annat. Idag gäller inget för närvarande man tar dagen som den kommer.

    SvaraRadera