onsdag 19 juni 2024

Onsdag 19 Juni

När man skulle starta luftrenaren i morse lät den väl högt och inte att undra på! Filtret var fullt med damm så först blev det ut på balkongen och borsta av det men med tanke på att det är ett trestegs filter hjälper det inte att borsta av dammet. Sitter kvar i de andra 2 filtren.
Så det blev att åka in till schtan och köpa 2 stycken nya filter så att man kan ha åtminstone 1 hemma i reserv. Sagt och gjort så åkte man in till schtan och blev väl samtidigt lite uppdaterad om vad som finns för närvarande tillgängligt.
Stor byggnad med högt i tak och bra anpassning även för rullstol och rollator vilket inte alla tänker på, de förlorar så klart kunder när det inte är handikappanpassat. Dock inte denna lagerbutik.
Man hoppas att de har kvar några av dessa till veckan. Hade varit bra att få tag på fönstertvätt när batteriet i den gamla hade gett upp. Behöver ingen LED display och ingen lång batteritid.
Det blev i alla fall 2 stycken filter, det har man aldrig bytt sedan den var ny i maj 2018! Så det var definitivt dags att byta när den ibland gått dygnet runt utom vintertid.
Fick syn på något man inte kunde låta bli att köpa. En typ av väska kallad slingbag som är lämpad för laptop eller surfplatta på max 10.1" tum och det passar alldeles utmärkt när det inte medföljde surfplattan så kan den vara bättre skyddad än lös i ryggsäckens bakre ficka.
Samtidigt som det känns rätt kändes det lite fånigt att man inte kom att tänka på filter redan i måndags när man ändå var till djurbutiken! Drivmedel är allt annat än gratis så det hade varit bäst att slå flera flugor i en smäll. Tyvärr är man inte så klar i huvudet vilket gör att man inte kommer på allt man kunde ha gjort. Can a biz tro.

Som tur är behöver man inte köpa någon ny luftrenare när de kostar skjortan i inköp idag! Köpte den befintliga 25 maj 2018 och kostade 399 kronor och sommaren 2018 blev som bekant stekhet så luftrenaren och en pelarfläkt gick för högvarv nästan dygnet runt juli 2018! Så det var på tiden att byta filtret efter 6 år. Förutom dessa 2 pjäser i sovrummet har man 2 bordsfläktar varav en är oscillerande och en oscillerande golvfläkt så bostaden blir bra ventilerad.
Sista bilden. Bild 1&6 Doogee R10. Bild 2, 3&5 Moto G31, bild 4 Doogee S59.

2 kommentarer:

  1. Den sjätte fläkten var den man beställde sommaren 2021. Arctic Air en trevlig liten bordsfläkt som har en vattenbehållare vid sidan av som man fyller svalt vatten i och låter arken suga åt sig av vattnet en stund sedan startar man fläkten som har 3 lägen. Manuell skifte av belysningens färg det bästa av allt är att den drivs med USB kabel och kan på så sätt drivas med hjälp av en powerbank. Upptäckte att man varit till schtan inte mindre än 3 dagar i rad vilket hade kunnat reducerats till en dag och utfört samtliga ärenden på samma dag! Visserligen är det bra att bilen får rulla och motorn får snurra så mycket som möjligt bara drivmedel hade varit reducerat pris på. Bilen har de senaste 2 åren blivit en alltför dyrbar statuspjäs.

    SvaraRadera
  2. Även om luftrenaren inte riktigt kan räknas som kalluftsfläkt ger den ändå svalka tillräckligt vid lägre temperatur. Med Arctic Air och Havsö blir det 6 stycken fläktar vilket räcker till. Någon luftrenare WiFi 3.0 kostade år 2020 närmare 1000 kronor vilket iofs är facilt pris ifall man har företag möjligtvis! Aldrig att man skulle lägga ut 1000-7000 kronor för en isande AC fläkt! Då finns ju risken att man blir förkyld och det räcker mer än väl den snuva man får när man äter pga mediciner man tar för diagnos man har.

    SvaraRadera