måndag 3 juni 2024

Besiktning men Först Historik

För 15 år sedan beslöt man att köpa ett fordon. Efter 9 år utan bil kändes det att det kunde vara dags att skaffa något fordon. Fick kännedom om en bil vars märke och modell inte behöver nämnas.
Naturligtvis en Volvo 244 DL (Svensk hemslöjd även kallad). Det verkade okej liksom den såg riktigt schysst ut.
Så såg den ut den 5:e oktober 2008 och man fick lite frihetskänsla och oberoende detta var innan man tog sig an slipning av ytrost blessyrer som fanns på bägge långsidorna.
Den såg som sagt riktigt fräsch ut och motorn spann fint visst blev den lite smutsig men vad annat att förvänta sig när man körde från Sandfors och hem och enda stoppet var att tanka i Boliden!
Tvätta den? Fanns varken tid eller råd för den delen. Kort efter att man köpt den fick man möjlighet till garageplats där man slipade bort ytrost där man upptäckte den vilket var över delar av bilen. 15 år har passerat och mycket har förändrats däribland den personliga hälsan. Idag kan man säga att det kanske inte är så mycket med den och ekonomiska skäl är främsta orsaken att man inte haft möjlighet att underhålla den. Förändringar i den personliga tillvaron har varit stor bidragande orsak.
En av åtskilliga gånger man skiftade däck när hälsotillståndet tillät och man hade garageplats. Nu är läget annorlunda.
Efter slipningen sprayade man på rostskyddsfärg där man slipat sedan har man inte haft möjlighet att göra mycket mer och naturligtvis har detaljer rostat några stänkskydd finns inte kvar jo, kanske ett bägge framskärmar behöver bytas liksom vänster reservhjulslåda.
Två 2:or blev det Co halten för hög och bromsarna bak. Skulle man få ekonomiskt tillskott så blir det att anskaffa framskärmar, stänkskydd och reservhjulslådor till bägge sidor så att man får fason på den gamla trotjänaren. Det är den definitivt värd! Can a biz tro.

Som tidigare år blir det successivt och på sikt förändringar och förbättringar när allt man ska köpa är absurt dyrt! Kredit och lån är uteslutet när man inte vill hamna i ekonomiskt fördärv. Av tidigare år i livet drog man på sig skulder, avbetalningar, avbetalningar och åter avbetalningar. Den tiden är passerad och förbi.
Som sagt hade man lite och ingen tid för att serva och underhålla bilen. Datorer och tillbehör till dem tog alla ekonomiska resurser man hade.
Kupevärmare man köpte någon gång på 90 talet. Bra värme ger den och bygeln var ett komplement så att man kunde sätta fötterna under den utan att täcka några som helst ventilationshål samt att vinkeln var precision och gör att varmluft sprider sig i hela kupen istället för endast närmast golvet och under passagerar sätet. Verkar som att kupevärmare är "hett byte" för inbrottstjuvar av bilar. Dessa enheter kostar pengar i dagsläget vilket de iofs gjorde även på 90 talet.

1 kommentar:

  1. Det finns mängder att skriva om och desto större mängder man hade velat åtgärda på fordonet. Den största bromsen är den ekonomiska när man behöver bostad, livsmedel räkningar ska betalas ur en ersättning långt under normalt! Man får uppoffra andra planer som dator nyare Androids och ett drägligt liv och ändå behöver någon mindre förmögenhet för att serva bilen. Det är delar av det som kallas livet.

    SvaraRadera