fredag 3 februari 2023

Äntligen Helg! Lite Frihet (För Arbetaren)

I morse var det svalare ute -23°C så det blev snabbt ner i förrådet och hämta upp täckbyxor när man får stå å vänta på kalvsnutar busseländet! Blev en kebab baguette till middag i eftermiddag.
Efter jobbet blev det busseländet hem och handla livsmedel för ett tag framöver. När kylan tränger på som för närvarande känns det mindre relevant att småhandla därför blir det rejält så att man slipper gå till affären i onödan (som de socialt missanpassade man ser lite överallt!)
Allt är inhandlat för att på sikt förtäras och mycket är än idag väldigt dyrt kan många tycka medan man själv anser att hellre handla än bli utan! När man tidigare år levt på vatten och nästan ur hand i mun. Hellre bra balans i kyl och frys än lite eller inget till noll nytta. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Bra att ha täckbyxor när kylan blir bitande och klart en "utmaning" för att kunna vistas utomhus alls. Smart drag att handla inför helgen och slippa gå ut i kylan när den kryper under -15 strecket. När hjärtat blir överbelastat är risken stor för att tvingas åka in till sjukhuset vilket man helst vill undvika! Imbecilla likt svetsaren stolpskottet och befintliga fiaskot med fjollregeringen aldrig kommer att förstå än mindre bry sig. Dom är det lägsta under avgrundsnivån.

    SvaraRadera
  2. Väder och vind klimat och grader är ju styrt av...för komplicerat att förklara. 70, 80 och 90 talet var inte så vilt växlande! Möjligen mitten av 90 talet men aldrig 70 och 80 talet! Skönt att orka handla för att sedan släpa ryggsäck som bärkassar hem, såna gånger önskar man kunna ha med sig dramaten men det känns väl omständigt att dra med sig den på busseländet till jobbet. Sällan infaller slaversättningsutbetalning rätt dagar! Imbecillt system för imbecilla arbetsgivare! Delar av dessa livsmedel finns i kylskåp som frysskåp, vilket betyder att man inte är snål utan ekonomisk när man ser många beställa hämtmat för dyra slantar varje dag!!! Nej, den växtbaserade mat man förtär finns inte att beställa utan måste tillagas manuellt. Det gör att man klarar av att hantera stekpannor och lämplig värme för ändamålet.

    SvaraRadera