fredag 10 februari 2023

Nostalgi och Kastande Stormvindars Verklighet!

Året var 1993. Bilden tagen i Vibo Gräsmyr med en Agfa Color super 8 kamera 📷 bilen var en Volvo 142 Sport 1969 års modell B20B motor dubbla SU förgasare (år 1990). Ömsesidig nostalgi.
År 1995 hade man beställt kamera 📷 från Sparköp postorder. En av bilderna är den nedan föreställer Umevägen 13 ett garage och kombinerad soprum med cykel och sparkförråd. Det unika med kameran var att den var försedd med så kallat Panorama objektiv vilket innebar att man kunde ta en vidvinkel bild istället för flera normalvinkel bilder. Fotot taget från en balkong på Storgatan 10B.
Panoramakameran kom till användning när man hade den bästa bilen man någonsin har haft! Volvo 142 DL årsmodell 1971. Våren 1995 skiftades motor från standard B20A till en kombi motor B20B med fantastiska K-kammen! Denna bil hade funnits kvar om någon sagt "ställ av den tills ekonomiska kurvan rätat ut sig" Då hade man kunnat åtgärda fel och brister utan tidspress.
Året kan ha varit 2004-2007 när man köpte denna förpackning med glas föremål föreställande konfektyr eller i allmänhet godis, förpackningen finns kvar ännu och fungerar som dekoration på diverse lämpliga ytor i bostaden. Kan ha varit en lokal affär man köpte den hos.
Bilden på Tobacka bron togs 3 augusti 2011 av en slump när man besökte området som en del av semestern det året. Åtskilliga fler bilder togs bland annat på älven i bägge riktningar. En cykeltur som gav stimulans och gränslösa luftströmningar till kropp och själ.
Den mobiloperatören hade man mellan åren 2016-2018, i en vikbar mobil som hade de väsentliga funktioner man då behövde ringa, skicka/ta emot SMS och numret var där och då. Så det är bara att ringa fritt för de som känner sig nyfikna.
Sociala medieplattformar har man lurats att skapa medlemskap i, från Myspace vidare till onämnbara till Facebook vidare till Instagram. Vad man sedermera upptäckte var att man inte hade vad som i det närmaste krävdes - ofantligt nätverk av bekanta, familj, släkt och vänner. Som den man är som alltid levt bortom allt detta insåg man snart att man inte platsade in någonstans alls.
Har man inte alltid avskytt, hatat och ratat (passerat, undvikit, kastat bort) annonser propaganda och reklam!? Naturligtvis har man det genom skärskådning av helheten och funnit bristande kompetens, imbecilla psykopater och annat avfall på dessa sociala avfallsområden! Can a biz tro
Utveckling som gick åt fel håll men få har upptäckt hur illa ställt det är. Tillräckligt många har fallit offer för ondsinta när dom anslutit sig till dessa nätverk av användare som inte har eller haft normala avsikter. Många helt oskyldiga offer finns ej längre! Så var det är det och förblir det.
Endast tidigare ansluten till för företag, nostalgi och akvarium!
Ansluten och lurad! Enda "vän" var "Tom" i övrigt en röra av mentalsjukhus nivå.
Aldrig låtit ansluta av logiska skäl!
Barn och ungdomars mediaplattform.
Aldrig låtit ansluta av logiska skäl!
Ej ansluten till F, I, in, p, T,  G+, MS eller t. Endast B (än så länge)

3 kommentarer:

  1. F är Fakebook, kamera är Shitstagram, in har ingen aning, P är paintherest, T är Shitter, G+ är gooloogooloo, MS är messauce, B är blogger, t har ingen aning. Man är inte HELT insatt i alla olika sociala medieplattformar och annan gegga på internet numera. Sedan man lämnade laptop hos ÅVC har man aldrig brytt sig om allt avfall som kretsar och forsar fram i oändliga Niagara fall genom ledningar och trådlösa förbindelser. Tillräckligt många har fått tillsätta sina liv på olika sätt hur får man ta reda på individuellt! Selfie tagningar i livsfarliga områden som situationer, avrättningar, självmordsförsök etc etc listan kan göras lång och inte många minns de händelser man själv känner till och tyvärr minns.

    SvaraRadera
  2. Av jordens befolkning har nog åtskilliga människor aldrig anslutit sig till sociala medieplattformar. Alla har inte tillgång till sådana tekniska lyxvaror som internet och liknande. Finns många som väljer att leva på andra sätt däribland primitivt utan varken inomhus toalett eller rinnande kranvatten eller ens elektricitet! Några har valt fotogenlyktor, vedeldning, utomhus brunn, utedass och liknande och klarar sig bättre med primitiva förhållanden samt lever längre än övriga populationen.

    SvaraRadera
  3. Agfa Color var ett paket bestående av en super 8 kamera och en redigeringsmodul typ med liten TV ruta och enkelt "klippbord". Köpte av någon en annan modell av super 8 kamera med extern belysning på 1000w 5 ampere som gav fantastiskt ljus när kamerans teknik var ganska undermålig. Har fortfarande kvar åtminstone spolar och mer samt kanske även en projektor där man kan spela upp filmer. Spellängd på dessa kassetter var 4,5 minuter och var dyra i inköp men så skickade man dem i specifika påsar och fick i retur en spole med framkallad "film". Ljudlöst var tekniken med dessa. Idag kan man skicka dessa spolar till företag som gör överföringar till antingen VHS videoband eller DVD diskar. Personligen anser man att det är dyrt varvid man gjort överföringar på egen hand med skiftande resultat.

    SvaraRadera