lördag 18 februari 2023

Lördagkväll 18 Februari

När man upptäcker att det är som det är får man frihet och tillfälle att göra vad diktatur avser att mörka. Egen bedömning av vad man olyckligt slösade bort kapital på för ett par veckor sedan.
Sista minuterna på laddning av Linocell 20000 mAh powerbank eller multiladdare man hellre föredrar att kalla den. Tar nog den tid det tar att ladda den och det gjordes även med föregående Anderson på lika många mAh milliampere som denna. Samtidigt som man laddade denna laddades även LGK8 mobilen och efter något tag även Moto e6 play mobilen vars bratteri snart har gjort sitt.
Åter till Linocell laddaren så har många olika användare frågor om att ladda mobilen eller iPad samtidigt som laddaren laddas. Hade det fungerat hade den med största sannolikhet varit försedd med något special interface annars skulle nog risken föreligga för överbelastning och laddaren skulle mest troligt bli en farlig pjäs eller i värsta fall svälla alternativt kortslutning skulle bli resultatet. Anderson laddaren måste helt enkelt ha fått kortslutning vilket gjorde att man kände lukten av "bränd elektronik" vilket man är tillräckligt erfaren av för att känna igen när man sedan barnsben varit med om mycket gällande elektricitet! Även när det kommer till bil och det elektriska där.
Linocell BTH96 till vänster Linocell 90 till höger. 2 headset man egentligen inte har behov av men köpte trots allt. BTH96 är väldigt allsidig när man kan lyssna på musik i den och ljudet är fantastiskt bra har däremot aldrig provat den till samtal men Samsung mobiler bör nog undvikas för dom är varandras motsatser och vill inte riktigt fungera tillsammans! Linocell 90 var mindre bra när standby tiden långt ifrån stämmer! Vad säger man om ett headset strax under hundralappen? Man får vad man betalar för. Den motsvarade liknande som Silver Crest från Lidl, efter 30 minuter kom störningarna och om det hade med LGK8 Bluetooth version att göra vet man emellertid inte. Enkelt uttryckt skit fungerar som skit fungerar och ska man ha kvalitet får man kosta på tusenlappar. Inget säger dock att man får kvalitet för det. Kvalitet är för tillverkare ett obefintligt uttryck när allt är avsett att säljas som massprodukter! Sedan finns säkert "uppdateringar" för dessa pjäser på tillverkares hemsida, för registrering så att man som konsument ska tvingas köpa senare uppdateringar. Uppdateringar som skulle ha varit installerade innan försäljningen men det ska ju kosta skjortan att ha ett sketet headset.

Nåja, 300 kronor fattigare men en av headseten fungerar utmärkt med den Doogee mobil man äger (än så länge) och batteritid i den håller sina 6 timmar 50 minuter med råge. Bästa man haft hittills var Plantronics M50 dock höll den drifttid på 90 minuter eller något. Egentligen ska man inte ha någon mobil alls men hellre en 4G än en 5G. Strålskyddsstiftelsen varnade för 5G och mycket är nog sant för det hjälper inget att ha headset strålning går in i mjuka människor ändå. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Linocell laddaren är nog mindre fara för någon "strålning" däremot räknar man kallt med att den likt Anderson laddaren håller mycket begränsad tidsperiod! Likaså med headseten Linocell BTH96 och Linocell 90. Det är tyvärr den värld vi lever i! Pengarna flödar tillverkare jublar! Konsumenter omedvetna är och förblir de konsekventa förlorarna. Det har man varit sedan 90 talet när all massproduktion drog igång på fullt allvar och även många som tror sig vara medvetna och "uppdaterade" blir blåsta på överpriser och ockerpriser när de väl ska köpa något. Positivt med laddningskablarna till headseten är att de är längre än kablarna till Rubicson handvärmaren respektive Day elektron tändaren. Bluetooth högtalarna är tack och lov försedda med audio kontakter så man behöver inte enbart köra på Bluetooth funktionen. Alle gul balle blå avslutar nu så.

    SvaraRadera
  2. Somliga klarar inte av att hantera sanningen utan vill bara höra super positivt om produkter, allt för försäljningens skull! Sanningen svider hos kapitalister när de tvingas sänka ockerpriserna på egentligen värdelösa föremål. Fanns förr i tiden de som kunde gnugga sedlar för att få ut fler av dem när kontanter var aktuella! Ockrande personal är de som utgör största hoten och hindren mot butiker de jobbar i. Ärlighet varar oftast längre men i dagsläget finner man sällan dem.

    SvaraRadera