lördag 11 februari 2023

När Ska Det Bli Någonting Bra?

Årets första månad har passerat snudd på sedvanligt. Har personligen haft mindre angenämt över jul och nyår när tänderna börjar nötas ner efter 30 år+ utan bettskena som tyvärr gick sönder. Man har aldrig haft råd att skaffa ny även om det hade varit absolut avgörande som i nuläget. Har i alla fall fått tid hos tandläkare vilket kommer att bli ytterst smärtsamt fysiskt och ekonomiskt. Lördag trots allt och ledig efter hjärtproblem som aldrig tar rast eller vila utan fortsätter om än inte permanent tack och lov.
Bytte lampa i förrådet och den lyser klart och nödvändigt. Somliga grannar tror säkert att sånt ingår i hyran och att hyresvärden gör det åt dem. Vad man vet är så inte fallet utan likt vissa andra åtgärder är hyresgästen skyldig att utföra.
Blev en blygsam eller aktsam kompletteringahandling när kontots medel ska räcka till fördröjda utgifter som onödiga avgifter (hälsocentralen). Klart att man måste kunna överleva och som vuxen kostar det i dagsläget med ockerflationens prisstegringar skjortan och betydligt mer än så!
Sämsta man sett och upplevt på 26 år! Snöröjning och halkbekämpning vid bostadens entre. Befogad om än mycket mild kritik som ändå inte hjälper att framföra. Sedan numera avlidna grannar försvunnit försvann även utmärkt snöröjning och halkbekämpning!
hade man gjort på detta sätt som fastighetsskötare på en BRF för 12 år sedan hade kritik haglat likt spöregn och då hade man blivit förflyttad efter några dagar. Skam råder över latmaskar som helst åker runt i bilen.
Läste att Janis Joplin hade en kvinnlig kärlek Peggy Caserta. Mycket hände även på 70 talet även så inom musikbranschen och huruvida Peggy gjorde slut med Janis vet man aldrig. Janis kunde ha presenterat sin läggning som bisexuell och det kunde inte Peggy acceptera varvid förhållandet tog slut. Teorier naturligtvis när man bara kan spekulera varför Janis överdoserade. Klartext är en sak men teorier förblir teorier.
Låter ofattbart men ibland allting kan missar ske, vilket skett runt om i landet. Man hoppas att det inte är någon "trend" som uppstått. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Peggy Caserta har skrivit bok där hon tydligen avfärdar att hon har skuld i att Janis Joplin dog. De som var med och i kretsen av kärleksparet visste nog en hel del som aldrig framkommit offentligt. Det enda man kände till om Janis var väl musiken och de olika banden hon medverkade i genom CD skivor och historia man kunnat läsa bl a på internet.

    SvaraRadera
  2. Belysning i förrådet är nödvändigt och givetvis ett måste finns de som hellre använder "fackla" eller handlampa istället för att byta en svart lampa. Är bra om fastighetens övriga svarta lampor och lysrör byts känns mer tryggt med belysning. Isiga entreer är förenligt med skador stora och små. Kvinnor som älskar kvinnor är inget märkvärdigt nuförtiden däremot var det känsliga ämnen på 60 och 70 talet av märkliga anledningar. Måste ha varit fruktansvärt för kvarvarande människan efter branden. Antagligen orsaken varför livshotande skador.

    SvaraRadera