lördag 11 februari 2023

Kvällen Kom och Gjort Blev Gjort

Lördagkväll och lämpliga värmeljus söktes i "förrådet". Man fann lämpliga i en av lådorna och tog fram förpackningen.
Av 36 doftvärmeljus var 26 kvar vilket räcker till många timmar. Företaget vars namn inte syns på bilden är eller var Viktoria Design Skanör. När den loggan bleknat måste förpackningen vara väl gammal. Minns aldrig var man köpte den men man har gissning om var.
Varningstext på olika språk inklusive svenska samt alla möjliga varningssymboler. Ingen information dock om cirka brinntid vilket kan betyda att det är skiftande från ljus till ljus 🕯️ när det är ljus med tillsatt doft. Bekanta är längre än 1 centimeter och ljusen avger stark värme! Lågan är hög och någon doft känns inte av.
Dessa plus fem ej använda är kvar. Kommer väl till pass en afton som denna och skulle något av de ej brända ljusen dofta något så är äpple en fruktig och frisk doft i jämförelse med innehållet i många eteriska oljor man också har. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Tydligen håller sig inte ljusen ja doftljus blockljus och liknande speciellt länge. Vackra visst men dofterna antingen avtar eller omvandlas till äcklig doft typ paraffin eller något. Har någon tårta och några bakelser som visserligen ligger i sluten förpackning men även ett ljus i burk vars lock sluter tätt doftar Nätt och jämnt blåbär så det kanske var mindre bra ide att spara dessa när hållbarhet tycks vara begränsad. Det vet nog tillverkare av produkterna.

    SvaraRadera
  2. Levande ljus har definitivt bäst före datum även om det inte gäller samma som med livsmedel. Däremot är det mystiskt att gamla stavljus och de små julgransljusen fungerar än idag bortåt 40-60 år gamla! Men det är klart på den tiden de stöptes användes hållbara råvaror varvid produkterna hade en garanti att erhålla kvalitet motför nutidens masstillverkade produkter. Hemstöpta ljus i stearin och bivax är de mest hållbara ljusen. Finns att beställa eller köpa sedan är det att ha tillbehör att stöpa i. Råvaror kan vara dyra men det lönar sig i längden.

    SvaraRadera