söndag 5 februari 2023

Söndag 5 Februari (än så länge)

Hade väl lite svårt att somna inatt så man vaknade betydligt senare än vanligt. Har dock hunnit rengöra nyaste cirkulations pumpen och den är mer komplex än tidigare objekt man har haft. Blir hel del förändringar i det akvariet framöver.
Kompletteringshandling i eftermiddag när det fanns sådant man inte hade hemma. Klimatet har förändrats till mildare grader så det blev en tur med bilen. Skönt att ha den till hands när det gäller. Saknade bland annat vetekaka vilket man inte hade förra veckan och det kändes lite knepigt att endast ha lunch och somliga dagar middag med sig. Läskedryck 1,5 liter till bättre pris så man slog till sedan blev det sedvanliga varor dock extra förpackning hamburgerbröd. Som tur är fick man presentkort vilket man nyttjade till viss del.
Två DVD boxar man haft tanken åt att sälja när man sett innehållet och man inte samlar Stephen King längre! Man får se hur man gör. Gissar att ingen köper DVD videofilmer längre när allt går att struma eller var det streama? Ja, antingen på telefon eller box kopplad till Tv. Kanske man är ganska ensam om att ha DVD video istället för box kopplad till Tv eller appar på Android med olika streamingtjänster? Det har ju sina fördelar och nackdelar med DVD videofilmer även så streamingtjänster. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Livsmedel är viktigt att ha tillgång till hemma. Att kapitalet ryker är inte alls det minsta märkligt när ersättningen är mikrominimal och utförande av arbete aldrig värderas som det borde ha gjort! När somliga kan vara på arbetsplatsen utan att utföra minsta lilla medan andra ska slava likt trälar då är systemet helt fel! Vilket visat sig i den institutionen! Ja onödigt att förvara det man inte vill ha men som nämnts har streaming sabbat marknaden i många avseenden.

    SvaraRadera
  2. Förr i tiden hade man sällan råd med egna livsmedel och fick ofta tillagad mat genom anhörig, eländiga tider när man tog mycket och det mesta på avbetalning så att man knappt hade råd med tobak! Tv, video, DVD spelare, dator med bildskärm, skrivare och tog senare även en flatbed scanner. Hade bil som man inte hade råd att underhålla. Så av en knaper lön flög det mesta till avbetalningar och man hade visserligen gratis vatten i ledningarna men det var nästan allt. Bilen såldes trist nog men det var en lösning. Det mesta av Tv, video, DVD spelare, Dator, bildskärm, skrivare, scanner är minnen blott när man visserligen har bil, Tv, Video, DVD spelare men dator mm är borta sedan ett par år sedan. Har WiFi router och mobiltelefoner istället. Kort sagt mycket har bytts ut mot enklare men framförallt bekvämare prylar. Inga krediter inga avbetalningar, bostadslån eller liknande tack och lov!

    SvaraRadera