tisdag 14 februari 2023

Den Allsidige Valentin Identifierad Där

Kanske är en underfundig rubrik på ett inlägg men sådan är friheten gränslöst betonad när det kommer till undertecknad.
Stod i valet eller kvalet att köpa senaste numret. Hellre det än fonder man inte direkt är kopplad till. Många instanser har visat sig mindre seriösa. Man kan heller inte stödja alla organisationer fonder och föreningar med det ynka man sliter ihop.
Alzheimer är egentligen löst! Dock är det relativt fåtal som känner till det. Visst, neurologisk vetenskap är livsviktigt och forskning som framsteg gynnar sjukvården men oavsett hur många miljarder kronor fonder drar in hjälper det i första hand inte de drabbade å det minsta! Åtskilliga tusentals människor drabbas och försvinner från jordytan trots forskning och utveckling inom området.
När det ena inte fanns får man ta annat som omväxling. Så det blev räkbaguetter och en del nyttigare drycker man lagt in som personlig tradition att tillhandahålla.
Mängden kaffe är i gram i tabellen medan på befintliga kaffeskopan är i milliliter! Beroende på styrka, aromer och konsistens har faktiskt mängden korn betydelse för den färdiga kaffedrycken. Ibland kan man använda sig av tillsatser för att förstärka smakupplevelser. Kaffe sirap är en i olika aromer och smaker.
Fann ingen passande bild från nätet så det fick bli den egna kaffeskopan.
Den köptes hos Tehörnan (var annars!?) i slutet av 90 talet eller början av 2000 talet. Instansat i materialet skopans mängd i milliliter. Det har alltid blivit bra bryggning oavsett kvalitet på kaffet beträffande rostning och malning. Can a biz tro.

3 kommentarer:

  1. Somliga kräver super bra kaffe kvalitet medan andra tar det för givet. Har pimplat både kaffe och te i minst 30-40 år och allt gäller personliga val och referenser. Har upptäckt kaffesirap för 15-20 år sedan vilket man fann att vara fenomenal smakförstärkare! Dyr tillsats men det används inte frekvent utan endast vid fåtal tillfällen. Espresso är en helt annan sorts kaffe med styrka och karaktär som man själv upplevt den som något av raket turbo och definitivt urindrivande! Har skrivit tidigare mycket om olika upplevelser i tidigare inlägg.

    SvaraRadera
  2. Trött efter arbetsdagens 🥱😴

    SvaraRadera
  3. En espresso sitter fint emellanåt annars är det dejligt med någon kanna eller tolv med Gevalia Milea uppiggande Gevalia Intensivo som får en att vakna till ordentligt när alla andra sorter Zoegas, Arvid Nordquist, Löfbergs lila och de andra bara är likt varmt till hett vatten! Hå hå hå rda så ä ne jochda!

    SvaraRadera