onsdag 22 februari 2023

Datumgräns Fläns Träns Bränns (Vid)

Något man aldrig har tänkt djupare på förrän nu är kärleken till en fågelart 🐦
Den kan nog synas på bilden. Naturligtvis rör det sig om domherre. Man har helt enkelt köpt dem i olika material och storlekar. Gissar att det hänger ihop med barndomen när man ofta kunde se dem utanför fönstret äta från en fröautomat.
Det var både dem med röd täckning på kroppen och dem med ljusbrun täckning på kroppen. Har en förkärlek till saltstenslyktan i mitten. Doftljus i glasburkar ger härlig stämning i sinnena!
En klar anledning att man har granatäpple, blåbär och jordgubb. Kände tidigare att det är dags att börja elda dessa och började med granatäpple som både lyser fint och avger faktiskt härlig doft av just granatäpple! Blir intressant att tända dem allt eftersom annars riskerar man missgynnande doft.
Igår var det fettisdagen. Det framkom en del angående den. Den kostar ju 54 kronor enligt något reportage man såg igår.
Vad spelar det för roll om man är både laktos och glutenintolerant! Nej, både glutenfria och laktosfria produkter ska det vara!
Första året man inte haft råd att köpa någon men man klarar sig bra utan! Kanske bäst så.
Så dom hade inga bakelser? Eller något ja den butiken finns inte där man bor! Har inte fettisdagen något religiöst över sig eller har man fått för sig fel?
Sedan var detta nu är någonstans? Mest troligt söderut så anhörig berörs knappast vilket blir bäst så.
Tur att man inte har något beroende av trender, popularitet och intresse för annat än fungerande för de viktigaste ändamålen. Sedan skiter man i de senaste modellerna, de med högst prestanda och design. Intresset för överlevnad och kunna må bra är elementärt. Digitala produkter, tjänster och liknande har noll värde annat än för bruks skull. Can a biz tro.

Tider förändras man får andra intressen och att äga de senaste laptops, surfplattor, mobiltelefoner med konsekvensen att svälta eller tvingas vara hungrig är tider man för länge sedan passerat och undviker. Avstod från semla på jobbet som bjöd när man vet att det inte är glutenfritt bröd, sojabaserad grädde och helt sockerfri. Avstår hellre än blir illamående eller att kroppens organ upphört att tolerera de ämnen dessa innehåller.
Kontroversiellt i dessa tider. Ryskt askfat dock köpt i dåvarande Leningrad maj 1985. 38 år gammalt.

1 kommentar:

  1. Ska man nödvändigtvis äta en semla blir det nog att göra den själv med glutenfritt bröd, sojabaserad grädde och så sockerfritt som möjligt. Det askfatet köpte man tillsammans med ryska pins som dock försvunnit med tiden. Något man köpte där och då Leningrad maj 1985. Filmen som spelades in såg man aldrig. Kanske lika bra det för det kunde ha blivit omtumlande som störande. Man var nog den ende som INTE var där då.

    SvaraRadera