söndag 12 februari 2023

Under Tiden

Man höll på med doftvärmeljus inlägget lyssnade man på den klassiska Woodstock festivalen som gick av stapeln augusti 1969! En festival bestående av 3 dagar musik, fred och kärlek! Av bilderna att döma måste det ha varit århundradets största festival. Stämmer det hade den över en miljon besökare sammanlagt.
DVD video är bra media. Den man har är regissörs versionen som innehåller många fler minuter än videoband versionen, vilken man såg under midsommarhelgen 1989! När Svt visade den. Vid tidpunkten när det begav sig var man cirka 6 månader gammal.
Band och artister avlöste varandra och åskådare fick dygnet runt musik i närmare 3 dagar. Naturligtvis var det häpnadsväckande och fascinerande hur något så gigantiskt kunde förverkligas.
Flygfoto från Festivalområdet.
Antenn bild av Woodstock 1969. Vilket bevisar att den inte täckte hela området.
Ytterligare bild tagen från marken på festivalområdet. Kanske främst för att visa omvärlden att det var människor som besökte arrangemanget. Can a biz tro.

Naturligtvis spelade man in Woodstock Diaries när det visades på SvT, vad man saknar i dagsläget är skivorna alltså dubbel-LP albumet som senare släpptes. Musiken har man hört, artister och band har man hört sedan barnsben så med albumet hade man varit lyckligare. Även om CD var populärt och nerladdning är möjligt vill man ändå kunna köpa det fullständiga formatet LP skivor.

2 kommentarer:

  1. Det måste ha varit helt underbart som att befinna sig i paradiset fast på jorden. En utstickare som kanske inte riktigt passade in måste ha varit Sha Na Na med rock'n'roll som gjorde att en del besökare tittade konstigt på men det var inget fel när alla sorters genrer och stilar var välkomna. Hört talas om att just Sha Na Na bildades i och med Woodstock festivalen och att det var deras allra första spelning. At the Hop som framförs var en av säkert flera låtar. En sammanställning av festivalen gjorde nog att materialet klipptes ner för att att få med de allra flesta medverkande artister och band samt även få in "festival stämning" och då kunde inte alla få plats med sina respektive repertoarer. Kan tänkas att det användes kilometervis med kamerafilm och de 2 som stod bakom visste hur de skulle kunna mjölka så mycket pengar ur detta projekt som möjligt. För det är inte motorcykelkillen som arrangerade hela festivalen! Nej det var 2 journalister som anlitade motorcykelkillen som täckmantel när journalister i vissa fall var mindre eller ibland illa omtyckta så det var rent genialiskt att planera det hela innan genomförandet. Antagligen sparades allt film material som annars skulle ha hamnat på avfallstipp och av det och privatpersoners egna filmatiseringar sattes det ihop och där fick producenter fram Woodstock Diaries. Till skillnad från Sex Pistols som "piskar en död häst" 🐎

    SvaraRadera
  2. Så kan det mycket väl ha varit och blivit.

    SvaraRadera