söndag 30 april 2023

Strax Därpå; Hände Något? Jodå Massor!

Snart dags för lunch men först lite ovidkommande (som vanligt) för snyltgäster, vidkommande för undertecknad dock!
Mp3 har man konverterat till sedan nästan början av 2000 talet när man fick tag på det program som kanske dominerade konvertering av CD skivor, åtminstone var det bättre utformat än det som medföljde operativsystemen tidigare.
En portabel CD/Mp3 spelare man hade tidigare fungerade bra men kom att kärva förra året vilket gjorde att man funderade
På en ersättare vilket det visserligen blev när man inte hade någon aning om när man köpte denna behändiga tingest. Man har letat och sökt efter modellen men funnit noll i resultat! Även på företaget som står på spelarens baksida. Fann endast helt annan information om företaget som man fann irrelevant.
Många skivor lät som om detta hade hänt med dem, vilket aldrig har förekommit.
Gissar att man köpte spelaren efter eller före år 2010, vilket ger förklaring till att den "la av" och prompt vägrade spela ens köp CD diskar! Så då blev det att åka och
köpa denna spelare vilken visar att tekniken utvecklats på flera områden. Strömförsörjning är antingen 2 stycken AA batterier för helt kabelfritt bruk, elkabel med USB kontakt att koppla till nätstickpropp alternativt powerbank.
Equalizer med olika val beroende på musikform minnesfunktion mm.
Vad spelarna, föregångaren och efterträdaren hade gemensamt var att det fanns en spärr som heter Carry Hold vilket gör att hade man en disk i spelaren och reglage på hold spärrade det spelaren från att kunna spelas denna spärr fanns under diskhållaren. På nya spelaren är spärren på baksidan. Iofs hade gamla spelaren antiskak på 120 sekunder vilket den nya spelaren inte har. Man är nöjd med köpet i alla fall. Can a biz tro.

Uppdatering 
Efter mycket letande, sökande som forskande när man gärna går förbi avgrunden för att bena ut hur det egentligen ligger till eller låg till.
En repris av bilden på spelaren man hade fick man veta att det mest sannolika var att livsmedelsbutiken sålde dem. Namnet framgår i spelarens namn ta bort 5 bokstäver i början så får man fram livsmedelsbutikens namn! Bilden nedan
Har ett helt annat namn, spelaren är identisk med den övre! Vilket det sannolikt är namnet Coby ersattes av Technica vilket enkelt förklaras med att det passade livsmedelsbutiken! Så den spelaren man köpte var nog i början av 2000 talet kanske 2004 när det även fanns DVD för under 500 kronor! Fungerade nätt och jämnt men vad gjorde det? Den kunde spela upp CD, DVD video samt en hel del andra format.

Aldrig Glömt Dock Sista Tömt

Sömndag 30 Abril lugnt än så länge, blir inget "valborgsfirande" det dog helt enkelt efter 1998 eller något liknande. Dags att skratta åtminstone för undertecknad.
Det lär knappast komma förrän sensommaren - hösten om ens då. Dom omvandlar säkert "få tillbaka" till restskatt för totalkatastrofernas år 2023 kan man kallt räkna med förlust tursamt nog har man ingen insyn i framtiden för då kunde man... göra något annat.
Död åt korten, applikationerna, labila digitala dynga! Återinför sedlar slopa dock metallskrotet myntet. Då hade man varit mer positiv dock aldrig nöjd.
Ha ha ha! Saknar inte 10:an blir intressant att se (om det ens blir av?) hur 11:an fungerar och inte, cynisk som man är kan man inte låta bli att håna mjukvaruföretaget som ser till att användare fyller åvc med avfall som planeten inte kommer att klara och det måste vara den största klimatpåverkan inte vad mb populationen hävdar.
Minns ganska klart filmen "Transport sadisterna" man fick se på truck utbildning för 25 år sedan. Den kanske hade kunnat visats för åkerier generellt men i dagens läge med alla individer som lider av neuropsykiatriska diagnoser med tillägg mm mm? Tveksamt informativt när för mycket mentala hinder föreligger.
Där ser man vad som händer och fötter i ekonomiska kretsar. Fler väntar sannolikt på bedömning när omdömen kan skifta som variera starkt. Can a biz tro.

Sista berodde på bolags miljonskuld trist för de närmare 10000 berörda. Nåja, det finns mycket som skulle kunna förbättras men det får ansvariga se till att det blir genomfört.

lördag 29 april 2023

Inlägg 3: Fann Bilder... (Föga Förvånande)

Kvällen är kommen men inte riktigt natten. Natten? Vad är det när man haft sömnproblem sedan barnsben? Vet att det förvärrades genom idiotin "sommartid/vintertid" åren dessförinnan var allt som det skulle.
Fann en egen inläst bild på omslaget till Modern Psykologi nr 3 2013, kände igen framsidan och minns att man prenumererade på den åren 2012-2013 eller längre. När man tröttnade på att ha lästa nummer samlade i hög så skänkte man sonika bort dem! Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess vilket är en bidragande orsak att minnet sviktar.
Sommar nummer eller nummer 6 år 2013 vilket man fann bild på i filmappen XP på externa hårddisken. Ett av alla nummer man läst och skänkt bort därefter. En del andra vecko eller månadstidningar har hamnat i pappers återvinningen för att man aldrig haft, har eller bryr sig om att ansluta sig till något kontakt nätverk. Can a biz tro.

Därmed sätter man punkt för ikväll och mycket mer hade väl gått att säga men det orkar man inte av naturliga skäl. Självklart är det hyckleriernas famlande värld man genomskådat där bekanta plötsligt blir fienden, vänner plötsligt blir dödliga fiender och många mord som bestialiska dödsfall kan uppmärksammas i media många är de med psykisk ohälsa som sällan får uppmärksamhet och ju längre tiden går desto fler får oläkbara sår. Det är den tiden vi lever i medan somliga lever i en inkapslad värld de aldrig lyckas komma ur.

Ljudböcker Då Och Nu

När man började köpa ljudböcker minns man inte att de fanns att ladda ner från nätet, åtminstone inget man kände till minns att man köpte 2 stycken på 1 bensinmack och utbudet var skapligt.
En av ljudböckerna man köpte och den var väldigt bra och intressant, underhållande lagom lång och man konverterade den till Mp3 fil för att underlätta överföring till dåtida mobiltelefon, vilket aldrig gjordes
Den andra av ljudböckerna var minst lika bra och intressant, underhållande och lagom lång. Det bästa var att den fick plats på en disk! Egentligen var det tänkt som alternativ till anhörig (framliden) som hon kunde lyssna på vilket nog fick blandade reaktioner.
En verkligen långkörare på inte mindre än 20 diskar, 21:a disk var en man Mp3 disk vilket gjorde att man själv slapp utföra det och kunde "kopiera" den omgående. Fick visserligen plats i mobiltelefonens minne men man orkade tyvärr inte lyssna på hela så den kan man ladda över till extern USB -C sticka man köpte för några månader sedan.
Sista ljudboken beställdes nog genom tidskriften Modern Psykologi och man fick den till bättre pris. Även den är något av en långkörare vilken man konverterade till Mp3 filer. Samtliga ljudböcker finns på externa hårddisken tack och lov! Vilket underlättar eventuellt överföring till befintlig Android man har i dagsläget.
USB-C stickans program ikon, något man aldrig ångrat ens 1 Nanosekund att man köpte, cirka 300 eller 400 kronor värd varje krona! 💸 Ifall något skulle inträffa med Androiden. Can a biz tro.

Sedan åtskilliga år tillbaka finns möjligheten för de som varken har tid eller orkar läsa traditionella pappersböcker eller böcker på nätet att gå med i bokklubbar som erbjuder alternativet ljudböcker. Har inget intresse av det personligen annat än om det fanns de böcker man äger hade funnits som ljudböcker, tyvärr finns inga referens ljudböcker som en av alla man äger.
Den vill man ha översatt till ljudbok samt de andra som följer. Vilket aldrig sker.
Har den visserligen pappersformat hade varit intressant som ljudbok dock
Översatt och även som ljudbok, kunde säkert ha blivit succe
Ytterligare en filosofisk bok för nyfikna
Rörelsen drivs av författaren till denna bok när maken avled för 25 år sedan.
Sista boken av den mannen utgiven 1992 vad man vet, antagligen aldrig utgiven ens som läsfil eller vad det nu kallas.
Ena sidan allt är toppen nästa sida världen står i brand 🔥 åtminstone uppfattningen man fick när man läste den 
Bandet Killing Joke har något skrivet på inner påsen till LP skivan "Brighter Than A Thousand Suns" nämligen Onion Peelings. Det finns med i denna bok. Antagligen föga uppmärksammad av någon.

Handlar Helg Lögardag 29 Abril

När helgen inträder är det ofta läge att handla men först i ordning så att man inte går händelser i förväg, första handlandet blev i onsdags pga andra arbetstider än tidigare. Det blev strö-handling endast det mest nödvändiga.
Bild: LGK8
När kylskåpet var tomt blev det vad det blev bara för att få något med sig hem somliga varor är kvar i kylskåpet. För torsdag och fredag handlade man 4 stycken räkbaguetter. Trodde man.
Av 4 räkbaguetter åt man 2 stycken hemma, tog med 2 stycken till jobbet för att torsdag och fredag ha tillgång till lunch men det blev endast torsdag för på fredag upptäcktes att den som skulle ha varit kvar var borta! Då vet man det.
Bild: LGK8 
Så idag lördag bästa dagen på veckan samtidigt sämst när ställen man skulle behövt besöka bara har öppet vardagar! Nåja, tur att man fick möjlighet till lyx på äldre dagar genom dra-maten det fantastiska 2 hjuliga transportmedel man med enkelhet och smidighet lastar ner livsmedel och nästan allt fick plats men som tur var hade man ryggsäcken med. Så hade man handlat för minst 14 dagar framåt och man känner sig nöjd med insatsen trots allt.
Kan spolas ner i toaletten lite varstans vilket man inte gör i bostaden däremot någon annanstans där det passar. Näe, inte köper man svidisch match tobak inte! Bättre upp och det andra såg man redan på 70 talet dekaler lite överallt. Undrar var de som klistrade upp dessa kastade baksides pappret? På den tiden eldades mycket upp (eller ner), klimataktivism? Fanns säkert en del som var men då hette det nog "miljöaktivister" eller liknande.

Måste erkänna att man handlat idag så att det kommer att räcka längre än 14 dagar! Skönt att kunna hitta bra alternativ till chark och mejeriprodukter. Havets delikatesser är okej att äta även om man gärna hade sett att få tag på växtbaserat med smak av en del av havets delikatesser. Det hade aldrig varit mindre bra. Can a biz tro.

fredag 28 april 2023

Innan Tröttheten Tar Över

Äntligen fredag och någon form av helg. Trots ensam (bortsett från 2 fantastiska medarbetare till hjälp emellanåt) gick det vägen och mycket rullade likt som på räls på jobbet. Det enda man blev snopen över var att räkbaguette nr 2 var spårlöst försvunnen så någon lunch blev det inte! Tack och lov hade man inte mindre än 4st 50cl flaskor med vätskeersättning lite citrondryck och fick av någon en 50cl Trocadero så vätska rådde det ingen brist på. Att det fanns parasiter som medarbetare hade man gärna sluppit men tydligen inte.
Köpte en sådan burk trots att man vet att de sällan håller mått eller kvalitet. Behövde väl erfarenheten uppdaterad.
Det var inte mycket att snacka om trots priset. Mixade burkens innehåll med medhavda mörkrost och sojaprotein och det blev en superbra kaffedryck!
När man satt på lokalbussen tänkte man "undrar om de finns kvar? Hade varit intressant att få tag på extra gott kaffe som man köpte för åtskilliga år sedan" sagt och gjort gick man till Tehörnan och möttes av helt fantastiska kartonger i entreen Wiener kaffe! Personligen favorit sedan 20 år tillbaka eller mer. Så man satsade högt och stort som på den gamla bättre tiden. 500 gram bönor och 500 gram bryggmalet, tänkte att när alla andra butiker följt inflationen lär väl detta landa på skyhögt pris bonuskort till trots.
Passade på att köpa lite saltlakrits när man ändå var där och den är god. Tala om förvåning när man hade räknat med cirka 700-800 kronor sammanlagt med tanke på 500 gram Gevalia Milea kostade 74 kronor hos Coop sist man köpte det där och butiker som Tehörnan tar pris per hekto men helheten landade på
Under 500 kronor och det för ett smaksatt kaffe! Så nöjd är man. Nu återstår att se ifall kvaliteten är liknande den man fick uppleva för några år sedan när man funderade vad som hänt!? Kaffet kändes slät och utan karaktär smak och styrka som om det passerat bfd med några år. Can a biz tro.

Kände att Milea börjat tappa arom, smak, karaktär och styrka vilket är främsta orsaken varför man ville ha omväxling till ett kaffe som man vet fungerar i de flesta lägen. Sedan får man se.

torsdag 27 april 2023

När Närminnet Inte Står På Topp

Torsdagkväll och sedvanligt har man öst på med jobbet när man har latmask med ålderskris. Nog om det. Del av veckans kvitton när ersättningen landar på fel dag!
Inget firande bara ett bra mål mat man köpte igår. Elände när ersättningen faller in helt galet datum och dag när man inte får vara ledig och kunna handla fritt.
Halva priset på glass styckevis men även kartong så i morse fyndade man en kartong mäktigt goda glassar!
Kvittot på kartongen.
Det faller i lika kaos som mycket annat hade man inte haft kvitton hade man glömt att man köpte senaste numret av
Kvittot på tidskriften.
Ser ut att vara intressant, när annat är så monotont kan läsning bli en bekant kontrast vilket det varit och är! Hade nog varit intressant även för somliga andra som kan vara närmre berörda men de får köpa sina egna nummer! Nr 3 2023
Salladen var helt okej man var dock tveksam när man för några år sedan köpte en Ceasarsallad på Lidl och kräktes omgående drycken nyhet heter kiwi 🥝 och är inte mycket "nyhet" för den har varit med något tag.  Iced coffee har man köpt tidigare och är inget speciellt. Tonfisk/ägg mackorna var långt över förväntan men ack vad allting blivit dyrt!
Köpte tidigare passion nu blev det hallon och den var väl sidådär, vet inte ifall dom tar hem mycket för "sport" fanatiker? Can a biz tro.

Dom liksom övriga landets (livsmedels) butiker som ockrat till skyhöga priser vilket utgör ytterst begränsad kundkrets.  Närheten är det enda som "räddat" dem. Fruktansvärt trött efter dagens abnormt tunga arbete vilket det är! Tack och lov! Sista dagen för veckan imorgon sedan äntligen helg!.

onsdag 26 april 2023

I Brist På Annat

Kollade i morse upp magasin hyllan och fann ett enda Magazine med tryggheten en CD! Övriga Magazine var utan och oavsett innehåll i övriga Magazine känns det tomt att bara läsa innehållet, än så länge saknas ju laptop så nedladdningar är inte aktuellt.
Kan inte påminnas att man hört talas om det bandet. Blir intressant att läsa om olika artister och band, låta sig inspireras till annat än det traditionella vilket känns absolut relevant. Tidigare CD skivor har haft varierat och väldigt skiftande musik dock är det ytterst sällan man blivit rent missnöjd eller besviken. Alltid har funnit goda möjligheter till utveckling.
Innehållet var långt över förväntan så man kan lugnt luta sig tillbaka och avnjuta skivan. Can a biz tro.
kvittot på Magazinet och snacks.

Cirka 11 år har man köpt lösnummer, någon period blev det uppehåll 2016-2021 när ekonomin aldrig hade tillåtit men 2011-2015 köptes och det är dessa man har kvar åtminstone musiken!

tisdag 25 april 2023

Mer Än Politik (Åtminstone Då)

För många år sedan prenumererade man på Nya Tider, väldigt varierande där politiska nyheter varvades med mycket annat. Däribland vetenskapliga artiklar och debattinlägg men även mycket mer när man väl fick tid att läsa tidningen - som nedan exempel från juli 2014.
Mycket intressant! Kanske inte för alla men undertecknad fann artikeln intressant. Sedan finns det de som köper andra tabloider och media där artiklar är vinklade efter journalisters tycke och politiska övertygelser. Nya Tider upplevdes inte som den typen av journalistik. Några år innan XR och liknande rörelser (klimataktivist er) fann man en av många debattartikel denna om klimatet.
Sedan är det valfritt att tolkas enligt politiska övertygelser eller verkligheten som man ser (och inte ser) den. Can a biz tro.

Av flera anledningar tröttnade man på att prenumerera på en tidning man sällan hade tid där och då att läsa flertalet tidningar förblev tyvärr olästa när tiden inte räckte till och man insåg: varför betala för prenumeration man aldrig har tid att läsa!? Avslutade den efter något år eller 2.