tisdag 25 april 2023

Mer Än Politik (Åtminstone Då)

För många år sedan prenumererade man på Nya Tider, väldigt varierande där politiska nyheter varvades med mycket annat. Däribland vetenskapliga artiklar och debattinlägg men även mycket mer när man väl fick tid att läsa tidningen - som nedan exempel från juli 2014.
Mycket intressant! Kanske inte för alla men undertecknad fann artikeln intressant. Sedan finns det de som köper andra tabloider och media där artiklar är vinklade efter journalisters tycke och politiska övertygelser. Nya Tider upplevdes inte som den typen av journalistik. Några år innan XR och liknande rörelser (klimataktivist er) fann man en av många debattartikel denna om klimatet.
Sedan är det valfritt att tolkas enligt politiska övertygelser eller verkligheten som man ser (och inte ser) den. Can a biz tro.

Av flera anledningar tröttnade man på att prenumerera på en tidning man sällan hade tid där och då att läsa flertalet tidningar förblev tyvärr olästa när tiden inte räckte till och man insåg: varför betala för prenumeration man aldrig har tid att läsa!? Avslutade den efter något år eller 2.

3 kommentarer:

  1. Det fanns tidszoner när man fick tid över att läsa tidningen Nya Tider och bilda sig en egen uppfattning och fann man vinklingar hoppade man ibland över dessa men oftast läste man tidningarna i dess helhet för att se hur olika människor tänkte. Förutom politiska artiklar fanns även världsomfattande artiklar som beskrev händelser utrikes och mängder av varierade artiklar däribland en del recept och som sagt mycket annat. Tyvärr räckte tiden inte till och många veckotidningar för de gavs ut per vecka, förblev kvar i plastpåsen de anlände i. Det var en av anledningarna att man insåg att man betalade för ingenting. Som fattig grovarbetare hade man inte råd att stödja något bra eller mindre bra, så enkelt var det är det som förblir det!

    SvaraRadera
  2. Tyvärr visade det sig att de bad om gåvor och bidrag genom prenumeranter! Då kan de finansiera sina uppehällen på annat sätt! Inte sponsrar man en blaska som ska vara med på bokmässan i Göteborg och troligen sitta och frossa på lyxrestaurang emellanåt! Där tog det slut på prenumerationen för denna prenumerant permanent!

    SvaraRadera
  3. Bra inläst när man kan se helheten så klart, skarpt och tydligt! Måste ha tagit rejält med tid att få till det så pass bra med schysst scanner och fantastiska färger, nog inte alls förunnat att lyckas så ens i närheten. Måste ha varit nummer man själv missade där och då 👌👍

    SvaraRadera