måndag 3 april 2023

Varböld Ödem Zomyfi

Helt eget utan minsta hjälp från något håll alls när det är vad det blir och gör ont och svir.
Allra första albumet med det bandet upptäckte man med 1988 års album. Fann det underhållande och intressant så naturligtvis köpte man LP'n. Njöt av den och upptäckte att de kopierat mycket ljudslingor från filmer man hade sett vilket gjorde allt mycket mer intressant.
Andra albumet man lyckades hitta hade det underfundiga "Mind: the perpetual intercourse" och var släppt 2 år tidigare men det har man liksom "VIVIsectVI" kvar än idag! Senarenämnda även som CD.
Detta album köpte man på någon skivrea och den var väl inte lika helgjuten som den 2 år tidigare. Intressant dock så
Någon gång in på 2000 talet beställde man dessa 2 CD skivor "Brap" och
"Back and Forth 3 & 4" vilka man gillar men inte mycket mer. Skinny Puppy var nog bra live men aldrig hann man se dem och inte lär man hinna se dem i år när de tydligen ska göra "the final tour".
Musikprojekt man upptäckte på en social medieplattform som utvecklade möjligheten för artister och band att gå med och lägga upp en webbsida.
Oftast fanns låtar att ladda ner vilket man gjorde och naturligtvis sparade man dem vilket man har viss glädje av idag.
Detta band gjorde en del och 2 låtar har man med dem "American Express dream" och "Fuck You anyway". När internet personligen var "nyhetens behag" spenderade man åtskilliga timmar på veckokvällarna och nästan hela helger vilket gav både plus och minus
Ett album man lånade av någon man kände gjorde att man sökte upp bandet och lyckades få dem att lägga upp favoritlåten! Albumet hette "Disgraceland" och musiken kallades chockabilly.
Ett band man upptäckte genom en internet radiokanal var detta, en läcker låt med det passande namnet "let's cut the flesh wires". Allt detta var före år 2010 och man är glad att man laddade ner allt man kom åt där och då. Can a biz tro.

Mycket vatten har väl runnit under broarna sedan man var aktiv i den digitala världen och man har sett mycket finnas för att idag ha försvunnit eller bytt plats som länkar och adresser. Tiderna var mindre kärva före 2010 och mindre granskat, censurerat och avhyvlat än vad det är idag. Som tur är har man mycket och det mesta kvar som man ibland lite nostalgiskt kan kolla på och bara tänka hur dagens internet skulle reagera på allt det.
Glömde tydligen ytterligare en bra låt och
Även tyska Dark Distance Spaces en härlig ep från 2000 man föll för efter några lyssningar. De är bara 1 av åtskilliga man lyckats ladda ner. Där stannar man.

3 kommentarer:

  1. CD diskarna är många, inga tusentals men ändå tillräckligt för att fylla en hylla fler har det blivit med nerladdade hembrända alster man spelar ibland när lusten faller på. Alltsammans finns på portabel media där det får stanna åtminstone till man får tag på laptop i framtiden. Speldosan är påfylld med njutbart. Snart dags att slagga.

    SvaraRadera
  2. Fantastiska variationer musikstilar och genrer men det ger en mersmak långt utöver trångsynta som oftast håller sig till någon eller några få inriktningar, bättre upp med så stora variationer som möjligt. Det ger mer samtidigt som man slipper fastna i något eller "måla in sig i ett hörn" där man inte lyckas ta sig ut. Stora variationer musik stora variationer läsbart kan bara bidra till bättre hälsa i dessa och kommande kärva tider.

    SvaraRadera
  3. Beställde hudvårdsprodukter och tvättmedel när man var utan 1 och har visserligen någon liter tvättmedel kvar men när man inte vill bli utan är det bra att beställa vad som inte finns i några som helst butiker i länet! Kaffekapslar håller på att sina och ta slut men det får vänta till bättre tider även om man hade haft råd med det också utan problem. Vill gärna att perkolatorerna fungerar så det blir att brygga framöver en tid. Vad man gjort med använda kapslar? De åker i soporna! Där de hör hemma när det bara är trams att sortera.

    SvaraRadera