söndag 30 april 2023

Strax Därpå; Hände Något? Jodå Massor!

Snart dags för lunch men först lite ovidkommande (som vanligt) för snyltgäster, vidkommande för undertecknad dock!
Mp3 har man konverterat till sedan nästan början av 2000 talet när man fick tag på det program som kanske dominerade konvertering av CD skivor, åtminstone var det bättre utformat än det som medföljde operativsystemen tidigare.
En portabel CD/Mp3 spelare man hade tidigare fungerade bra men kom att kärva förra året vilket gjorde att man funderade
På en ersättare vilket det visserligen blev när man inte hade någon aning om när man köpte denna behändiga tingest. Man har letat och sökt efter modellen men funnit noll i resultat! Även på företaget som står på spelarens baksida. Fann endast helt annan information om företaget som man fann irrelevant.
Många skivor lät som om detta hade hänt med dem, vilket aldrig har förekommit.
Gissar att man köpte spelaren efter eller före år 2010, vilket ger förklaring till att den "la av" och prompt vägrade spela ens köp CD diskar! Så då blev det att åka och
köpa denna spelare vilken visar att tekniken utvecklats på flera områden. Strömförsörjning är antingen 2 stycken AA batterier för helt kabelfritt bruk, elkabel med USB kontakt att koppla till nätstickpropp alternativt powerbank.
Equalizer med olika val beroende på musikform minnesfunktion mm.
Vad spelarna, föregångaren och efterträdaren hade gemensamt var att det fanns en spärr som heter Carry Hold vilket gör att hade man en disk i spelaren och reglage på hold spärrade det spelaren från att kunna spelas denna spärr fanns under diskhållaren. På nya spelaren är spärren på baksidan. Iofs hade gamla spelaren antiskak på 120 sekunder vilket den nya spelaren inte har. Man är nöjd med köpet i alla fall. Can a biz tro.

Uppdatering 
Efter mycket letande, sökande som forskande när man gärna går förbi avgrunden för att bena ut hur det egentligen ligger till eller låg till.
En repris av bilden på spelaren man hade fick man veta att det mest sannolika var att livsmedelsbutiken sålde dem. Namnet framgår i spelarens namn ta bort 5 bokstäver i början så får man fram livsmedelsbutikens namn! Bilden nedan
Har ett helt annat namn, spelaren är identisk med den övre! Vilket det sannolikt är namnet Coby ersattes av Technica vilket enkelt förklaras med att det passade livsmedelsbutiken! Så den spelaren man köpte var nog i början av 2000 talet kanske 2004 när det även fanns DVD för under 500 kronor! Fungerade nätt och jämnt men vad gjorde det? Den kunde spela upp CD, DVD video samt en hel del andra format.

1 kommentar:

  1. Mp3 har alltid varit uppskattat åtminstone 1999-2007 sedan kom väl streamingtjänster och tog över varvid CD industrin gick back. Bara verkliga entusiaster vidmakthåller CD, Mp3 osv. Vilket man är en del av!

    SvaraRadera