torsdag 6 april 2023

Mystiska Tider Ur Det Förflutna

På externa hårddisken återfann man bra mycket av allt man hade på sista stationära datorn liksom enda laptop man ägt någonsin. Sökte fram en hel del intressanta filmappar och fann mycket trevlig musik vilket kopierats till Android speldosan. Nu har man variation så det räcker ett bra tag. Fann bilderna nedan
Wallpaper June 2012.
Antagligen ett design Magazine eller något minns inte riktigt men tyckte att det såg festligt ut så man köpte det där och då år 2012 4 juni och baksidan såg ut
Sådär reklam för armbandsur och magasinet som sådant var mycket tjockt likt en mini-bok med massor av ideer vad man minns. Som med musik Magazine blev man tvungen att skicka till återvinning så mycket är scanningar av dessa vilket även dessa 2 bilder är liksom
Denna konvolut bild på ett nummer av en populär tidning som fortfarande finns. Kan ha funnits någon baktanke med varför man scannade in tidnings framsidor och baksidor. Eller så är det någon gammal utvecklingsskada sedan tiden man hade Primax Flatbed scanner där man läste in allt möjligt som kantade ens väg. Har även scanningar av boksidor, tidningssidor och papperskort, skivkonvolut LP, singel etc. Can a biz tro.

När man återser bilder minns man när man läste in dem, ibland varför och ofta blev de utskrivna på papper, som CD konvolut eller oftast bara sparade för framtida användning. Med internet fann man mängder att ladda ner, genom tidigare kurser i datakunskap fann man en del som man sparade för något ändamål. Gick igenom en bunt CD-R och DVD-R skivor där de förstnämnda till större delen blev kasserade pga knappt läsbara för DVD skrivaren (brännaren). Upptäckte på externa hårddisken att samtligt av vad som fanns på CD-R skivorna finns bevarat på hårddisken! Helt fantastiskt. Det enda som gått förlorat var en Mp3 konvertering som man dessbättre har på original köp CD vilken kan komma att göras när man får tag på en egen laptop.

Uppdatering 
Majnumret 2012 hade man tydligen också köpt så här kommer bilder på det
Wallpaper May 2012.
Man vet och har listat ut vad avsikten var med att köpa magasinet det behåller man.
Scanningar blev riktigt hyggliga trots allt
Man vet aldrig ifall det finns kvar idag men det är nog inte helt omöjligt. Över 10 år sedan dessa nummer upplagor släpptes och de var trots allt billiga idag med inflationen inräknat skulle de sannolikt tinga 300-500 kronor.

3 kommentarer:

  1. Den finns i allra högsta grad. Design, interiör och arkitektur är innehållet vilket det sannolikt var redan då! Minns i alla fall att den var intressant och mycket vackra bilder proffsigt utformad. Så då vet man det.

    SvaraRadera
  2. Kan ju vara trevligt för designers och arkitekter att influeras av nya ideer eller andra tankesätt vilket är en del av utvecklingen som somliga skyr medan andra tar tillvara och tar till sig av. Fantastiskt bra, skarpa och fräscha bilder av något som antagligen idag är något annat (eller förkolnat). Scanna bilder ger vana och skicklighet. Illustrerad vetenskap må så vara men förefaller inte alltid intressant. Strönummer gäller trots allt.

    SvaraRadera
  3. Man har både kamerabilder och scanningar av en hel del tidningar och även intressanta artiklar som inte fanns att tillgå tidigare på internet! Sedan har man bilder på böcker som aldrig sett offentlighetens ljus pga dess innehåll! Tyvärr har det varit så sedan 90 talet och ännu.

    SvaraRadera