fredag 28 april 2023

Innan Tröttheten Tar Över

Äntligen fredag och någon form av helg. Trots ensam (bortsett från 2 fantastiska medarbetare till hjälp emellanåt) gick det vägen och mycket rullade likt som på räls på jobbet. Det enda man blev snopen över var att räkbaguette nr 2 var spårlöst försvunnen så någon lunch blev det inte! Tack och lov hade man inte mindre än 4st 50cl flaskor med vätskeersättning lite citrondryck och fick av någon en 50cl Trocadero så vätska rådde det ingen brist på. Att det fanns parasiter som medarbetare hade man gärna sluppit men tydligen inte.
Köpte en sådan burk trots att man vet att de sällan håller mått eller kvalitet. Behövde väl erfarenheten uppdaterad.
Det var inte mycket att snacka om trots priset. Mixade burkens innehåll med medhavda mörkrost och sojaprotein och det blev en superbra kaffedryck!
När man satt på lokalbussen tänkte man "undrar om de finns kvar? Hade varit intressant att få tag på extra gott kaffe som man köpte för åtskilliga år sedan" sagt och gjort gick man till Tehörnan och möttes av helt fantastiska kartonger i entreen Wiener kaffe! Personligen favorit sedan 20 år tillbaka eller mer. Så man satsade högt och stort som på den gamla bättre tiden. 500 gram bönor och 500 gram bryggmalet, tänkte att när alla andra butiker följt inflationen lär väl detta landa på skyhögt pris bonuskort till trots.
Passade på att köpa lite saltlakrits när man ändå var där och den är god. Tala om förvåning när man hade räknat med cirka 700-800 kronor sammanlagt med tanke på 500 gram Gevalia Milea kostade 74 kronor hos Coop sist man köpte det där och butiker som Tehörnan tar pris per hekto men helheten landade på
Under 500 kronor och det för ett smaksatt kaffe! Så nöjd är man. Nu återstår att se ifall kvaliteten är liknande den man fick uppleva för några år sedan när man funderade vad som hänt!? Kaffet kändes slät och utan karaktär smak och styrka som om det passerat bfd med några år. Can a biz tro.

Kände att Milea börjat tappa arom, smak, karaktär och styrka vilket är främsta orsaken varför man ville ha omväxling till ett kaffe som man vet fungerar i de flesta lägen. Sedan får man se.

3 kommentarer:

  1. Den aluminium burken skickar man inte till återvinning! Finns ingen anledning när den sannolikt bara skulle knycklas ihop men pant skulle utebli pga att koden startar med siffra 5 och inte 7 burken hamnade på hyllan ovanför köksskåpen som mycket annat. Man får prova Moka bryggaren och brygga Wiener kaffe, se ifall det kan komma att ta sig när Milea blir betydligt starkare genom Moka än med perkolatorn. Annars får man konstatera att man fått gamla bönor tillika malda bönor. Däremot kan det hända att det är det i orsaken.

    SvaraRadera
  2. Starbucks daily brew var dyr men det är klart det stället gör väl som övriga höjer priserna på det mesta när de byggde om något förra året och det kostade nog en hel del vilket måste kompenseras genom höjda priser, GSG som Amos Päsån nämnde i ett av programmen går det så går det även om det gällde deklarationen. Förvånande bra pris på en önskvärd kaffesort må man säga! Inga ocker fasoner där och säkert bara några kronors höjning på ett par år. Bra att kunna "bunkra" lite när möjligheten ges för inte blir det ofta man ränner dit efter arbetet för att missa första bussen kan vara undantagsfall.

    SvaraRadera
  3. Man misstänker inte alla dock de man blivit drabbad av. Visst suger det men somliga föddes till de parasiter de varit sedan begynnelsen av sina groteska liv. Daily Brew blev bra när man mixade med egen mörkrost och sojaprotein. Wiener kaffet är okej i perkolatorn om än väl ljust men i Moka bryggaren blev det mumma kaffe! Fungerar utmärkt med sojaprotein och en skvätt Agavesirap saltlakrits var okej så nu är man hemma för rehabilitering harmoniskt och underbart!

    SvaraRadera