lördag 8 april 2023

Lördag 8 abril

Man har vaknat och det känns skapligt trots allt. Solen skiner lite blekt.
Emballage man inte har kvar däremot har man kylaren kvar och det är det väsentliga i sammanhanget. Hade någon Belkin tidigare där vingarna till fläkten lossnade så den fyllde slutligen inte sin funktion. Förstod att något var fel när den dessutom började låta rassligt och det kan ha varit en grundläggande orsak att laptop gick för varm och blev defekt helt enkelt. Den på bilden fungerar utmärkt.
Denna Switch eller växlare som man kan kalla den har man haft lite nytta av känns främst som att man blev pålurad något man inte behövde när man bara hade 1 laptop (räknar inte stationära när man monterade ner den senare). Den var nog inte så dyr när man köpte den trots allt.
Det absolut bästa man köpt hittills, den externa hårddisken (för 699 kronor!) Där man har allt man lyckats spara mellan 1997-2019! Det vill man inte ska försvinna såsom första datorns hårddisk som tappade allt och omformatering blev lösningen. Hade några 3,5" disketter med lite grann sparat men det var allt. Köpte till en blå kabel för 149 kronor som man dock aldrig haft någon nytta av! (se tidigare inlägg). Medföljande kabeln dög och duger än idag, säljer dock inget.
Som det ser ut när överföring av härlig musik från lånad laptop till speldosan sker. En komplex process när man har mycket och det mesta på externa hårddisken och tvingas överföra till lånade laptopen sedan avlägsna externa hårddisken för att koppla in speldosan till laptopen. Can a biz tro.

Minns att egna laptopen hade Bluetooth vilket ibland kunde underlätta processen samt att man primärt hade det mesta på den men man får hålla till godo med vad man kan göra för tillfället.

2 kommentarer:

  1. Kylaren gör nog en hel del när laptop annars ligger så tätt mot exempelvis bordet vilket kan avgöra datorns prestanda och livslängd för den blir väldigt varm efter bara någon halvtimme. Man får se vad man gör med växlaren men tveksamt att man säljer den, i synnerhet i kärva tider som dessa. Man får vara nöjd med att få tag på somliga saker och föremål till bättre priser några gånger under livets gång! Är man inte medveten och har huvudet med sig finns risken att som alltför många bli lurade eller snuvade på skyhöga belopp för butiker är de mest blodtörstiga vargar man kan stöta på! Oavsett var. Skönt att ha tillgång till njutbar musik i speldosan och slipper höra motorljud som medresenärers flabb, mobilpratande och övriga oväsen när man reser till och från jobbet. Hipp å happ som huller å häjj som dåm sa. Vilka då? Precis.

    SvaraRadera
  2. Kylaren fungerar nog bättre än den som köptes 2011 hos butiken On-Off som senare upphörde en Belkin som fläktbladen lossnade på! Är man ensam lär man knappast behöva någon växlare däremot finns ju externa hårddisken som fyllt och fyller sin funktion där det finns en guldgruva av bilder på mycket som fysiskt inte längre existerar. Bra att kunna överföra bilder till Android kunna dela med anhöriga. Dockningsstation för fd laptops hårddisk är väl nästa steg i utvecklingen antar man. Eller inköp av laptop som antagligen inte är dyr i dagsläget.

    SvaraRadera