söndag 23 april 2023

Sömndagkväll Akvarium

Som något av mellanting när man kollade upp lånade laptopen tog man loss cirkulationspumpen till grodakvariet rengjorde och det tog bra fart samt tog upp doppis rengjorde den så att klogrodorna får det förhoppningsvis lite bättre så småningom.
Den lilla pumpen sprutar på bra och emellanåt ser man de små krabaterna studsa omkring i sitt hem även om de har en "grotta" som de säkert huserar i emellanåt. Trevligt att se dom kvällsaktivisterna simma runt där.
Även den pumpen rengjordes så nu sjuder vattnet för fiskarna i stora akvariet. Det var väl behövligt när pumpen knappt orkade cirkulera vattnet alls.
Bytte batterier i belysningen i "körka" så nu lyser det mysigt och harmoniskt i den som har timer värmeljus elektriska.
Hann med en uppdatering av mjukvara i en av de lånade laptoparna. Varför? Jo, det dök upp att det fanns en uppdatering att installera så då gjorde man det. Man känner sig rätt nöjd med helheten trots allt. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Man har lämnat den digitala världen till förmån för akvarierna och andra viktigare göromål. Det gjorde man sällan när man hade stationära datorn och laptopen. Med tiden insåg man att den digitala världen slukade för mycket dyrbar tid sedan hade man gjort mycket och det mesta på dessa 2 pjäser. Man har blivit äldre och orkar inte sitta med några datorer längre, sedan är det ohälsosamt. Skönt när man vet att övrigt fungerar som det ska.

    SvaraRadera
  2. Ja klogrodorna är viktigt att de får leva när det är relativt svårt att få tag på fler från leverantörer av butiken. Skönt att stora akvariet fick igång cirkulationen på vattnet det är klart nödvändigt. Lyser upp i köket med belysningen i "körka" efter att fönster belysningen släckt och en bit inpå natten. Kunde ha varit uppskattat men ägaren har nog ingen nytta av några uppdateringar när laptop inte används men det var ju intressant att det tog lång tid att ladda ner, så är det när rätt mycket "fel" föreligger i systemet.

    SvaraRadera