söndag 23 april 2023

Sömndag 23 Abril (Dessa Datorer...)

Man vaknade i alla fall, inte nyss för flera timmar sedan. Igår ska det ha varit "världs jorden dagen" eller hur man nu översätter det. Varje dag är jordens dag! Så enkelt är det inte någon "temadag" som de som vill.
Knappast nyheter direkt snarare bekräftelse på vad man upptäckt långt tidigare! Varor man tidigare inhandlat lämnar man självklart när de höjt priset till skyarna, kanske inbillar de sig att folk generellt är tillräckligt "täta" att vara kliniskt imbecilla!? Sedan har livsmedel saknats varvid hyllor gapat tomma.
I januari fanns en fundering att beställa en prydnadslampa varvid man googlade runt och såg en hel del olika modeller. Fann några till drägliga priser. Det blev aldrig något av beställningar alls. Gick in och kollade i förmiddags och priser hade väl höjts på många modeller men var det inte något märkligt med företaget? Så man googlade på omdöme och fann att det företaget var bara att glömma, tog bort bokmärket för tidigare i månaden hade man ju köpt lämplig prydnadslampa på loppis för liten slant.
Funderingar blir starkare att köpa någon laptop, fann tidigare den ovan till skapligt pris. När man är rik på erfarenheter gällande datorer stationära några och bärbara åtminstone EN sedan tidigare söker man naturligtvis fördelar möter nackdelar som
Kan vara EN vägledning av många. stationära datorer kan hålla 15-20 år med mindre byten av hårdvara minnen etc som räknas till förbrukningsvara (egen erfarenhet). Laptop kan hålla hälften av tiden beroende på krav på prestanda.
En hårdvara till laptop som stämmer när man fick lov att skaffa nytt batteri efter cirka 1,5-2 år mest troligt för att man använde (se fick blåskärms krascher) vilket överskred tiden med flera timmar. Det finns nog en begränsad tid per dag användning för att batteriet ska hålla 3 år eller längre tid.
Antagligen bör man ha rörliga media ifall det är något man vill spara för att slippa riskera att det försvinner med den "hårddisken". Finns en hel del på marknaden att köpa.
De flesta äldre laptopar kan ha DVD brännare liksom fysiska hårddiskar för möjligheten att spara på säker fastskruvad disk eller möjlighet att säkerhetskopiera till DVD-R skivor för återställning av operativsystemet, grafikkort, ljudkort och andra hårdvaror.
Kan vara möjligt ifall de används frekvent eller är defekta då kan det vara möjligt att de förbrukas i snabbare takt än vid normal användning. Har viss erfarenhet av USB minnen och har 1 från före år 2010 vilket håller än! Kan vara från 2009 vilket innebär att det är cirka 13 år gammalt och fungerar ännu. Can a biz tro.

Datorer och laptopar är bräckliga objekt vilket många användare fått erfara inklusive undertecknad. Vad man köper får tiden utvisa, något kan det mycket väl bli, man är medveten om mycket och det man inte känner till eller är osäker på tar man reda på, som den cyniska människa man är.

1 kommentar:

  1. Jordens dag är varje dag! Man tar ansvar för sina handlingar. 60% gav 1 stjärna vilket visar vad företaget är värt visst läste man olika omdömen och bokmärket togs bort. Som den cyniska människa man är tar man oftast reda på så mycket information som möjligt och gärna i överkant så att man slipper bli helt grundlurad och utblottad. När man är rikligt rik på erfarenheter sedan tidigare datorer och 1 laptop så är man knappast tappad bakom vagnen utan kan välja vad som så småningom kommer. Som tur är har man sparat en hel del från laptopen man hade, en del blir att köpa eventuellt extern DVD skrivare läsare och fler USB minnen med högre kapacitet. Lite framtids planer trots allt.

    SvaraRadera