fredag 14 april 2023

Där och Då Här och Nu

Att man ens orkar lägga in något i denna tid av personligt kaos och allt vad det innebär är ett rent under.
Förberedde igår plats för vad som komma skulle och åkte till ÅVC med gamla som stått där vilken inte var speciellt användbar.
En gammal 70 tals byrå 3 lådor och 2 smålådor. Genom förändringar i mycket personligt när anhörig lämnade jordelivet fick man tillskott med pjäsen nedan.
En Ikea "Malm" 3 lådor i bra material och stora djupa, breda lådor där man får plats med mängder av kläder, föremål och annat möjligt som omöjligt. Nåt helt annat.
Hade för åtskilliga år sedan 2 småtavlor varav 1 är den på bilden. Ingen aning var dessa tagit vägen men de var lämpliga bortskänkningsobjekt i alla fall.
Ett bokomslag vars bok man har kvar sedan åtskilliga år tillbaka. Intressant där och då.
Urtidsdjur fascinerande och stort som man inte skulle ha velat möta under några som helst omständigheter. Myskoxe är nog besläktade med detta djur och de har ett temperament som gör att människor och andra djur håller sig undan!
Genom att det är så fascinerande och måste ha varit mäktigt så finns det plats för att hylla det i en utsträckning av kaliber.
Myskoxar har man sett i djurpark för åtskilliga år sedan samt många andra djur. På senare år har många av landets vilda djurarter närmat sig tätbebyggelse med ibland oroväckande framfart. Det blir så när skogarna skövlas till kalhyggen och djurens gemensamma "bostad" försvinner då måste de finna mat och vatten så att de överlever. Can a biz tro.
"Är du bakom flötet?" Var ett uttryck som förr användes istället för förstår du inte? Men det är ju naturligtvis en självklarhet när man metar vilket bilden föreställer man är alltid bakom flötet för ingen föddes med "ögon i nacken" så, ja många och de allra flesta var, är och förblir nog bakom flötet när det är naturligt.
Den laptop man hade mellan 2009-2021 när den hamnade på ÅVC genom att den upphörde att starta. Övrig elektronik startade, kontrollampor lyste men displayen var svart. Då tröttnade man på den och skruva ur hårddisk tog ur minnen och åkte till ÅVC med den.

2 kommentarer:

  1. Det var meningen att det skulle bli en jättelik TV också men den var helt enkelt för stor för den begränsade boytan som sedan tidigare är knökfull redan tidigare. Man accepterade dock det som finns på bilden samt ett bord och 3 stolar. Mycket objekt och föremål på liten begränsad yta.

    SvaraRadera
  2. 10-12 år för en laptop är lång tid, inte konstigt att den man av när den krånglat frekvent konstant från början ni får kolla om hårddisken lagt av eller fungerar ännu med någon dockningsstation av något slag ifall det nu finns någon passande på marknaden eller om det bara gäller nyare hårddisk modeller. Malm ser bra ut, bra att ni fick iväg gamla Mammut måste vara elefanters förfäder 🐘 mäktiga men säkert liknande myskoxe i temperament. Intressant med böcker speciellt mystiska med ett innehåll bortom denna värld.

    SvaraRadera