måndag 3 april 2023

Musik Magazine Trevlig och Bra

Visst minns man första magasinet när man skulle plocka loss CD skivan från tidningens framsida och det satt fast lite väl mycket varvid man rev loss del av framsidan vilket inte kändes så fräscht.
Allra första skivan från Mojo Magazine vilken inte var vad man ville höra precis
Classic Rock Magazine var ett annat musik magasin som även de hade gratis CD. Det var väl det som lockade mest att köpa tidningarna att de hade CD man kunde lyssna på.
Det dök upp ett och annat udda magasin vilket man aldrig ångrat att man köpte när skivan var och är så bra! Härliga klassiker från slutet av 70 talet, elektroniskt, varav somliga man bara hade hört talas om!
Som räddningen i verklighetens tragiska klimat fortsatte man köpa magasinen allt eftersom de dök upp och oftast var det "pressat pris" på dem vilket gjorde att man hade råd.
Somliga CD var hyllningar till artister och band vilka många gånger kunde vara riktigt skapliga men inte cover låtar utan vad artister eller band inspirerats av.
Det bästa var när det kom nytt nummer med CD inkluderande NY musik man sannolikt aldrig skulle få kännedom om när det oftast rörde sig om ej "hits" musik utan musik med artister och band som förtjänade uppmärksamheten. Can a biz tro.

Var nog år 2015 man gjorde uppehåll i köpandet av musik Magazine av numera okänd anledning. Man minns inte allt vilken inställning man hade då. Kan inte säga att man återupptagit köpandet nu men några nummer har det blivit. Tillsammans med Modern Psykologi tidskriften och kanske en och annan av annat slag. När jobbet inte erbjuder annat än fysisk utslagning, förslitning, monotoni så får man hitta ersättare på egen hand.

3 kommentarer:

  1. Sammanlagt har man 49 stycken CD i Mp3 format på externa hårddisken. Några utvalda av dessa finns på CD-R diskar varav flertalet skapade år 2013, vilka fått mindre kanske mildare defekter på "läsytan" vilket inneburit att man försöker "förnya" dessa med mer fräscha CD-R skivor uppdaterade detta år. Upptäckte att brännaren var satt på fler skrivningar till skivan istället för 3 steg: samla, bränna, stänga! Vilket man alltid hade i programmet på numera skeppade laptop! Ändrade alternativ till de 3 stegen och då blev det helt rätt metod. Däremot misstänker man att CD-R skivor kan vara kanske är färskvara och de man har är åtskilliga år gamla. Nåja, bara de fungerar att spela i vita spelaren utan alltför mycket "blipp", uppehåll och komplikationer är man för närvarande nöjd.

    SvaraRadera
  2. För att få variation på speldosan har man laddat in flertalet musik Magazine album vilket känns bra när man under längre tid haft 2-3 alternativ att välja på! Blir väldigt monotont och trist att lyssna på samma hela tiden och likt mb barn roa sig med TikTok och youtube och Spotify är något man aldrig kommer att befatta sig med! Då är man hellre utan för det bästa är att ha eget.

    SvaraRadera
  3. 49 stycken från tidigare år och några till nu blir över 50 stycken vilket ger en bra, harmonisk och skön variation för öronen! Att de gamla magasinen är skeppade är naturligt ingen orkar väl samla på sånt när det blir likt gigantiska sopberg eller tidningsberg av dom, det är nog de med för mycket tomma ytor och psykiska störningar som skriker när de skiter för dom vill inte släppa något ifrån sig! Musiken är väl det viktigaste att ha kvar i lämpligt format.

    SvaraRadera