fredag 14 april 2023

Trevligt Men Mest Intressant!

Fick möjlighet att låna ytterligare en laptop av syskon. En modell man kände igen och som visade sig vara helt okej.
Likadant märke och modell. Man hade CQ61 detta är en CQ50 och det ser väldigt lovande ut, startar och fungerar utmärkt dessutom vad man inte hade förväntat sig alls när man hållit på veckor med laptop och Vista operativsystem.
Windows 10 Pro 64bit 2Ghz processor 4GB RAM så detta blir nog något för syskon att kunna använda framöver.
Dessutom Wi-Fi som ser ut att fungera. Vad man upplever märkligt blir att utforska så kanske man kommer på hur allt fungerar i den. Man hade Windows 10 32bit i deń sedan 2020 kastade laptop som man inte kunde få att starta på slutet tyvärr! Denna laptop blir att utforska flera helger framöver. Can a biz tro.

Intressant men tyvärr känner man att man inte har samma ork och är inte lika ivrig längre så det blir lugnare finare lir än för 23 år sedan när man upplevde motstånd och motstridiga komponenter i den laptop man hade då. Man rannsakade och genomforskade hela systemet men vad hjälpte det när den tycktes leva sitt eget liv. Visserligen har man monterat in i stationära datorer tidigare men att tvingas byta RAM minne var allt annat än intressant! Åldern tar ut sin rätt men det är ändå mer intressant att se hur allt fungerar numera än för 23 år sedan när man blev hispig och frustrerad när det inte ville fungera.

2 kommentarer:

  1. Skulle bli helt nöjd ifall man fick tag på en CQ61 som var nyfräsch men finns inte det har man redan spanat in eventuellt kommande pjäs.

    SvaraRadera
  2. Vilket det mest troligt blir. Den på bilden såg okej ut men tyvärr är inte allt begagnat av godo! AVG infernaliska skräp program trilskades med "threaten secured" var tredje sekund efter en scanning. Avinstallera var enda lösningen!!! Hellre köpa ett RIKTIGT AV program och få riktiga uppdateringar som definitioner än någon "gratis-tills-det-installerats- sedan-betala-ockerdyrt-för-det!" Vilket verkar vara de flesta AV företags hemliga koncept! Nåja, man får se tids nog när man har klös på kontot!

    SvaraRadera