lördag 22 april 2023

2023 Katastrofernas År (Så Långt)

Lördag och det är härligt att få avnjuta helgerna efter arbetsveckors slit. Följande avses titel på inlägget hittills.
Barn och ungdomar utan erfarenhet är de som riskerar livet för vilseledande lurendrejeri där försäljningen är det enda som räknas. I denna värld är det snabba och ofta lätt förtjänta cash.
Liknande mönster som föregående men giftiga färgglada ämnen strategiskt utplacerade för att skada, många diagnoser skapar onda individer av egentligen oskyldiga små människor.
Märkligt när en trend som hade något av sitt säte i södra Sverige tagit 30-40 år att nå till Norrland och Norrbotten. Förutom vanliga droger i pulverform och olika styrka fanns även lösningsmedel och annat som slog ut det mesta sinnesnärvaro, nervsystemet redan i mitten av 80 talet, tändargas, behållargas mm mm. På senare tid har man reflekterat att ämnen mixade i drycker har bittra dofter som smaker vilka egentligen inte borde ha blandats ihop! Personligen har man aldrig frivilligt tagit del av eller "provat" något sniffande eller för den delen inhalerade alls. Trots detta har man på ofta behörigt avstånd känt av aromer, odörer och andra luftburna ämnen som ibland men mer sällan lett till andnöd eller illamående. Parfymer på hud avger naturligtvis aromer och gaser eller vad de ska tolkas som.
Det kan nog vara effektivt motmedel för de som tror på det. Finns andra verksamma ämnen som gör att dessa ovälkomna insekter kan avlägsnas utan att något stannar kvar hos de utsatta sedan finns ytterligare andra ämnen som eliminerar insekten samtidigt som utsatta undgår att smittas av konsekvens ämnen. Can a biz tro.
Kan man ju ha tur när man inte hunnit skifta till sommardäck ännu orsaken klar och tydlig enskilda angelägenheter när anhörig gick bort samt arbete. Så länge man inte rullar på utan tar sig till verkstad och får dem bytta.
Kan ju bli intressant att se hur "uppdaterat" samhället är men mest troligt dröjer det innan ID kort gnm Bank ID dels blir tillgängligt samt kanske även uppdateringar hos somliga ombud mfl.
Skapar arbetstillfällen som det också kan heta, de som officiellt offentligt basunerar ut förringande kan nog bli enkla att utfärda varningar vidare bötfällas och slutligen dömas till fängelse eller vård. De som döljer förringa det bakom lyckta dörrar, i hemmen, i slutna sällskap etc kan dock bli svårare att "fånga in". Tider av förändringar för och nackdelar utan vidare utveckling eller förklaringar annars gäller studier i psykologi och pedagogik som sociologi och mer än special studier i samhällsvetenskapliga ämnen. Unga människor med kärnfriska hjärnor kunde vara ämnen att studera dessa tyvärr existerar alltid hinder, motstånd, motsättningar mm men hoppas kan man alltid. Antagligen kan framtiden komma att successivt förändras när utvecklingen stått stilla ett längre tag.

2 kommentarer:

  1. Knappast tramadol även fastän den är vad den är men de som tryckt i sig mängder av centralstimulerande och starkare får ju för sig att likna en drog vid ett läkemedel. Vilket som hoppas man att föräldrarna hinner vara skärpt och vaksam och hinna förhindra barn och ungdomar att sätta i sig några som helst preparat. Likaså regnbågsgodis har föräldrar helt släppt alla spärrar och blivit självcentrerade kanske de har tillräckligt problem med sig själva? De gör helt fel när de "boffar" enligt somliga användare ska de spraya vid sidan av sig själva inte direkt in i andningsorganen, men det saknar betydelse de ska helt undvika eländet! Kan andra kan man väl själv köra året runt på dubbdäck GSG går det så går det, skämt åsido naturligtvis bör man ha bytt när klimatet så tillåter. Kan nog dröja innan Bank ID med bild och övriga uppgifter finns det märker man ju hur illa uppdaterad och utvecklad 1177.se är för att inte tala om många andra webbplatser som aldrig utvecklat eller uppdaterat sedan 90 eller 00 talet! Det lär bli tungt för plitarna mfl att få fast de som förringar när det finns risk att de är mycket smidigare än lagarnas ryttare.

    SvaraRadera
  2. Många är drogerna i omlopp tack och lov har man inget behov av sådana personligen! Blir intressant att se när de digitala ID korten lanseras hur mycket mer som ska haverera. Märks på bussar hur deras kortläsare krånglar, harvar och havererar semi frekvent de har svårt att läsa korten när det måste vara nästan 20 år sedan bussar hade kortläsare som läste genom 8 centimeter hinder! Det var kortläsare det. Numera är det mycket med swish, blippa och nyare innovationer som många kan och har svårt för att hantera.

    SvaraRadera