lördag 29 april 2023

Handlar Helg Lögardag 29 Abril

När helgen inträder är det ofta läge att handla men först i ordning så att man inte går händelser i förväg, första handlandet blev i onsdags pga andra arbetstider än tidigare. Det blev strö-handling endast det mest nödvändiga.
Bild: LGK8
När kylskåpet var tomt blev det vad det blev bara för att få något med sig hem somliga varor är kvar i kylskåpet. För torsdag och fredag handlade man 4 stycken räkbaguetter. Trodde man.
Av 4 räkbaguetter åt man 2 stycken hemma, tog med 2 stycken till jobbet för att torsdag och fredag ha tillgång till lunch men det blev endast torsdag för på fredag upptäcktes att den som skulle ha varit kvar var borta! Då vet man det.
Bild: LGK8 
Så idag lördag bästa dagen på veckan samtidigt sämst när ställen man skulle behövt besöka bara har öppet vardagar! Nåja, tur att man fick möjlighet till lyx på äldre dagar genom dra-maten det fantastiska 2 hjuliga transportmedel man med enkelhet och smidighet lastar ner livsmedel och nästan allt fick plats men som tur var hade man ryggsäcken med. Så hade man handlat för minst 14 dagar framåt och man känner sig nöjd med insatsen trots allt.
Kan spolas ner i toaletten lite varstans vilket man inte gör i bostaden däremot någon annanstans där det passar. Näe, inte köper man svidisch match tobak inte! Bättre upp och det andra såg man redan på 70 talet dekaler lite överallt. Undrar var de som klistrade upp dessa kastade baksides pappret? På den tiden eldades mycket upp (eller ner), klimataktivism? Fanns säkert en del som var men då hette det nog "miljöaktivister" eller liknande.

Måste erkänna att man handlat idag så att det kommer att räcka längre än 14 dagar! Skönt att kunna hitta bra alternativ till chark och mejeriprodukter. Havets delikatesser är okej att äta även om man gärna hade sett att få tag på växtbaserat med smak av en del av havets delikatesser. Det hade aldrig varit mindre bra. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Som sagt och var blev det handlat ordentligt idag när man varken har tid eller lust att småhandla efter jobbet på veckodagarna, förr rörde det sig om lathet kanske idag rör det sig om bekvämlighet och trygghet när det inte är säkert att få tag på de livsmedel man eftersträvar på veckodagarna. Kan tyckas vara lyx med räkbaguetter men det är smidigt att äta på jobbet vilket antagligen blir slut på så då får man "svälta" där och istället äta hemma blir hemma frukost och middag fika på jobbet. Passar utmärkt att spola prillan i toaletten på jobbet när kommunen hade högsta halterna av Covid i avloppsvattnet och kadmium kan ju ta död på eller åtminstone skada Covid viruset då fyller det ju bra funktion men prillor har trots allt mikromängd kadmium jämfört med vissa livsmedel som fisk.

    SvaraRadera
  2. Hellre mängder av livsmedel i kylen än tvingas till affären pga att kylen blir tom och då skiter det sig i många fall för livsmedel måste man ju ha.

    SvaraRadera