måndag 10 april 2023

Avkopplande Från Skarp Verklighet!

Kan man enkelt säga. Tur att man har musik vad vore livet med, vad vore livet utan? Räddade livet i unga dagar.
Underbart helt fantastisk skiva som man kan spela om och om igen! Finns som en av 15 på speldosan.
Den enda i sitt slag. Klassiker för de som levde i slutet av 70 talet och tidigt 80 tal. Någon enstaka mindre bra eller önskvärd men annars ett mästerverk.
Första spåret "anchor" med dåvarande Tu Fawning gjorde enormt intryck på en där och då. Åtskilliga superbra låtar milt uttryckt.
Mojo släppte denna och det var härligt med all skön musik.
Helt fantastisk är den skivan med mängder av klassiska band som man uppskattar till denna dag.
Härlig samling udda hårdrock från 70 talet man aldrig hade någon aning om. Haft någon låt som ringsignal på någon av mobiltelefonerna.
Hyllning till artisten på bilden i form av original artister och band som original inspelningar! Finns även med 1 spår med artisten och dess band.
Riktigt hygglig skiva när man tidigare gillade artisten vilket var främst 70 talet och några av skivorna har man än idag som Aladdin Sane från 1972, Pinups 1973 och Diamond Dogs från 1974 efter det var det aldrig aktuellt med de efterföljande skivorna däremot före alltså Ziggy Stardust och Hunky Dory (?).
Även den skivan var och är bra. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Lyssnar ännu på dessa album av frisk, befriande och mycket varierande musik. En ventil i livet som just nu känns som hopplöst på grundläggande orsak. Diagnosen hjälper till att göra livet tyngre och jobbigare än endast med 2 andra diagnoser man får leva med livet ut! Nu har man syskonen kvar i livet men ingen förälder att ventilera till nåja, tids nog släpper det successivt.

    SvaraRadera
  2. Musik skapat av människor för människor enkelt uttryckt. Bra att ha digital dynga som förvaringsarkiv ibland annars hade det kanske förmultnat så som levande material gör med tiden. Klar nackdel är att ska man kolla upp det på nätet är det ofta att det finns i lager och säljs eller annonseras för kapitalet till de törstande hyenorna som bara ser kapitalet och medmänniskor finns inte i deras lilla trångsynta inkapslade värld. Vi andra långt bortom denna värld av ocker, kapitalism och råhet kan lika gärna skänka bort gratis vilket dessa svin aldrig kunnat när de aldrig lärt sig mänsklighetens funktioner.

    SvaraRadera