söndag 17 juli 2022

Det Händer Att Det Sker Förändringar

Som igår lördag när man flyttade fyra Albino Pansar malar från 65 liters akvariet och grundläggande orsaken var att det frekvent varit grumligt i det och det känns inte så fräscht längre, dessutom tyckte man att de kunde behöva lite mer utrymme än vad 65 liters akvariet hade att erbjuda. Sagt och gjort gjorde man handling av tanken.
Efter det rengjordes cirkulationspumpen i 65 liters akvariet och redan på kvällen var akvariet gnistrande klart och de återstående fiskarna såg lite vilsna ut som att de saknade sina "vänner". Skillnaden blev markant så framtill man får mer på kontot får det bli den enda förändringen på sikt.
Den Ancistrus man trodde hade försvunnit fanns plötsligt i 105 liters akvariet och den och de 4 Albino Pansar malarna kan ha mötts på lördagsnatten för nu är 105 liters akvariet nära på så grumlig som 65 liters tidigare var. Man gjorde även ett delvattenbyte i 105 liters akvariet där cirka 40 liter pumpades ur och ersattes med 40 liter fräscht vatten med lämplig mängd vattenberedningsämne. Kranvatten är som alla medvetna känner till inget för akvariefisk och andra arter när det innehåller ämnen som på sikt försämrar levnadsförhållandena för dem alla samt utgör klara försämringar i vattnet rent generellt. Cannabis.

Möjligt blir det minst ett delvattenbyte till för att avlägsna det som gör vattnet grumligt utan att för den delen skada biotop som miljö för fiskar och växter.

1 kommentar:

  1. Naturligtvis måste det bli mer än ETT delvattenbyte när det måste vara sannolikt 6 månader eller längre sedan det gjordes i det stora akvariet! Allt har sin gilla gång och mycket bör åtgärdas när tiden finns för det sedan återstår att ha ork och uthållighet samt aldrig förta sig för även arter och växter måste återhämta sig. Att ha akvarium och lyckas kräver sin konst.

    SvaraRadera