måndag 18 juli 2022

Mp3 Avkoppling Från Vardagens Eländen!

Den spelaren har gjort mer än väl för sitt namn. Fantastisk och universal verktyg för de medvetna om det bästa i livet! Musik. Portabel CD spelare med Mp3 som komplement! Fantastisk är milt uttryckt när den var och är helt unik. Kanske är det inte många som har dessa spelare kvar när streaming blivit den heta flugan för allt och alla.
År 2010 fann man av en ren händelse musiktidningar hos Pressbyrån. Köpte en och fann både intressant läsning och en stunds avkoppling med en gratis CD som följde med magasinet.
Upptäckte att det var trevlig och tilltalande musik på Skivorna. Det blev 1-2 kanske 3 magasin per månad under några års tid.
Plötsligt fann man unika skivor som innehöll mängder av låtar man aldrig hört tidigare och magasinen var av varierande innehåll och intressant till och från.
Plötsligt fann man magasin med innehåll som stämde överens med vad man tidigare i livet hade letat men sällan eller  aldrig funnit. Glädjen stod högt.
Magasinen höll rätt kurs rent  kostnadsmässigt och det blev ett ofrivilligt samlande på magasin och CD skivor.
Med tiden tunnades magasinens intressanta innehåll ut. Magasinens storhetstid dalade.
Många blev magasinen och tillika CD Skivorna. Vad man alltid gjorde från kanske andra eller tredje skivan var att konvertera om innehållet till Mp3.
Logiskt att göra det med CD skivor vilket man utförde med åtskilliga ja, kanske de flesta CD skivor man ägde och även de man lånade.
Det fanns där och då en baktanke eller flera baktankar med just den handlingen att konvertera om Audio spår till Mp3 filer.
Det blev något av ett tvång eller tvångshandling vilket oftast var tungt och jobbigt där och då men har visat sig vara det mest intelligenta man gjort.
Liksom brände ner alltsammans på diverse media såsom CD-R skivor och sedermera DVD-R skivor. Skivor man än idag har kvar. Vilket är härligt skönt när man på 1 CD-R skiva fick plats med åtskilliga album åtminstone 10-15 CD på en CD-R skiva. Ljudet var helt okej och sedan var det ju "ekonomiskt". På den tiden Hade man dator så det blev något av en standard med Mp3 som tog mikro i anspråk jämfört med Audio CD skivor.
Den skivan spelas för närvarande och som tur är har man det mesta på en extern hårddisk på inte mindre än 1 Terabyte vilket motsvarar 1000 Gigabyte i utrymme vilket är likt Vinterpalatset i St. Petersburg jämfört med vita huset i USA. Kan vara svårt för att inte säga omöjligt att förstå för de som saknar omdöme och kunskap gällande data. Cannabis.

2 kommentarer:

  1. När man brände skivor fanns aldrig tanken att skapa något konvolut papper då allt bläck till skrivaren var slut och varför göra något fint, häftigt, fränt, rättvist omslag med bilder på de skivor som inkluderar denna Mp3 samling när det mest och egentligen man själv som bryr sig? Det har man gjort tidigare och den ende att ha nytta av det är man själv. Kom nu ihåg vilken som var den första skrivaren man ägde en Lexmark 1020. Lika bra att skriva ner till nästa gång man glömt det. De andra var en Epson Stylus och den sista var någon från Clas Ohlson. Så är minnet för närvarande sedan man drabbades av diagnoser man har.

    SvaraRadera
  2. Hela poängen ligger i att man var, är och förblir nöjd med vad man presterat själv! Allt annat är och förblir kattskit när man var, är och förblir solo singel och ensam och det hela tiden har varit avsikten med livet. Att inse fakta som faktum att falskheten finns hos alla utom oss som insett detta för decennier sedan. Det sämsta får oftast sällskap av likvärdigt eller ännu sämre! De glada har inte vett att veta bättre! Så sant som det är sagt.

    SvaraRadera