onsdag 20 juli 2022

Ibland Får Man Nöja Sig Med Det Lilla

När livet suger och det mesta skitit sig när lite duger kan det vara schysst med något som ersätter tristess och allt jäkelskap som uppstår detta infernaliskt katastrofala år.
En gammal radio mottagare från 1990 talet man fann hos anhörig för några år sedan togs i bruk och visst den funkar med 2 stycken AAA batterier 🔋 och ett par hörlurar med kabel som utgör antenn fick man liv i den. Mottagning och kvalitet är vad man kan förvänta sig men ändå tillräckligt för att kunna lyssna på!
Var den har sitt ursprung vet man inte men den duger som alternativ till de stereo enheter och klumpiga kombinationsobjekt som CD, kassettband och Radio mottagare vilka blir otympliga att bära med sig! Cannabis.
Vill man sedan spela Audio CD skivor eller egna Mp3 skivor är det bara att växla över till nästa utmärkta objekt som har kombinerat CD med Mp3 alternativ vilket underlättar för det mesta så att man kan spela vilka skivor som helst. Kassettband är ett utgående media som fanns på 1970 och 80 talen och dominerade under senare delen. På 80 talet dominerade Walkman och liknande portabla spelare för de som ville koppla av under resans gång eller när de joggade runt längs någon motionsslinga. Visst har man stora erfarenheter av alla möjliga komponenter och objekt . Hjulbandspelare, skivspelare för vinylskivor, kassettbandspelare, CD spelare och den sista i ledet DVD spelaren. Ibland har man omedvetet varit lyckligare lottad som kommit över objekt och enheter till bra priser som den kombinerade CD spelare med tillvalet Mp3 på bilden ovan. En för den tiden bättre och mer utvecklad spelare som känner av vilket media format som satts i diskutrymmet! Man får sätta minus på mindre bra tider och plus på mer lyckade tider. Helt enkelt.

2 kommentarer:

  1. Trevligt när objekt ersätter den grå absurda vardagens verklighet. Alla oroar sig för kommande kriser elräkningen, levnadsvillkor och driftskostnader när man ska vara nöjd med att ha överlevt sjukdomar, konstgjorda virus, smittspridningar och allt inom livsmedelsindustrins tillsatta "komplement". Vanliga människor fattar inte att helt sluta kött och mejerikonsumtion innebär att överleva! Så är det och det omfattar volymer av livsmedel.

    SvaraRadera
  2. Från det ena. Kvavt har det varit idag om än inte överdrivet varmt men ljummet i luften dock aningen för tropiskt klimat för den som har diagnosen man har. Jo, det kanske gnälls gällande diagnos och det är ändå tillräckligt allvarligt för att inte lämnas bakom ridåer eller kulisser! Det räcker med skolmedicin amatörer och självutnämnda specialister. Mycket kan tillskrivas men det är lika givande som att försöka räkna samtliga landets skogars myror.

    SvaraRadera