torsdag 28 juli 2022

Sista Veckan och Köx...

Låter makabert märkligt att jämföra solande som var en spridd hudcancer bomb på 80 och 90 talen med rökning som alltid varit en hälsorisk bomb!
Naturligtvis är det så att när det händer sådant som kan försätta trygghet till risk vill ju ingen uppleva det sistnämnda. Sedan har de flesta antagligen själva upptäckt tryggheten med kapital i portmonnän och överväger risker med det mot möjligheterna. Kort kan bli skimmade, avlästa, avmagnetiserade och i värsta fall kapade! Kontanter kan gömmas så till den grad att ägaren själv glömt var de är gömd!
Det är bra när information framgår tydligt och sakligt UTAN några kommunistiska fasoner med krav på prenumerationer!!! Det borde fler lära sig!
Tråkiga upplysningar för de som i vildmarken och landsbygden är bosatta men förvärvsarbetande miltal från hemmet och eget fordon är enda möjliga kommunikation. De lär knappast klara av en chockhöjning där bränslet kostar 30 kronor litern. Då blir det mopedbil som kan bli färdmedel när dessa tar Nano minimalt med drivmedel!
Personligen kommer höjningar och sänkningar inte beröra bilen man äger och tankar när den sällan används och sist man tankade är lagom mängd kvar när den inte varit i bruk mer än tillfälligt pga det bränsle läckage som verkstad inte lyckats få bukt med! Cannabis.

Inräknat alla möjliga anledningar har man egentligen liten nytta av bilen när jobb var tredje helg är uteslutet pga hälsoskäl och all annan bruk främst är personliga utflykter för personlig service. Hade man haft insikt om att 14 år efter inköp skulle katastrofala händelser resultera i de konsekvenser man tvingats uppleva hade man aldrig köpt fordonet.
Vid kompletteringshandling fann man lakan till sängen. Först råkade man ta åt helsike för stort och förvånades att slutsumman blev väl hög så vid närmare titt upptäckte man att prislappen saknades där just detta lakan låg. Bytte och fick skillnaden tillbaka så nöjd och glad fick man något i alla fall.
Naturligtvis är det väl så att man skulle ha handlat sängtillbehör tidigare år innan inflationen men sällan stämmer det med tiden när det är behov av föremål och annat så det råkade bli idag istället. Upptäckte redan i vintras att det av märklig anledning var flera hål i den befintliga, även om man senaste tvättarna tvättat i 90 grader har lakanet från ÖoB hållit väldigt länge när man köpte det är 2018 eller 2019. De andra lakanen var begagnade när man fick dem och dom är för länge sedan kastade. Så är det helt enkelt. Bolibompa 😁

3 kommentarer:

  1. Kanske är det så, att bränslet oavsett oktan, diesel, etanol, biobränsle innehåller flytande ämne motsvarande chip för vacklarna eller var det vaxarna så att kartläggning av samtliga fordon kan genomföras och därmed justeras drivmedelspriser beroende på popularitet?

    SvaraRadera
  2. Beträffande bilen fick man i onsdags brev från verkstad att de kunde "släcka 2:or" och hade den ackrediteringen. Det hade ju varit bra om så var fallet men när de INTE lyckats åtgärda bränsle läckaget på 2 omtagningar litar man NOLL på att det kommer att bli av så därmed tar man det säkra och har bokat sk efterkontroll hos besiktningen så vet man att det blir korrekt!!!

    Gällande annat kan ju nämnas att man aldrig haft, har eller ens kommer att ha några som helst förväntningar att kunna använda bilen annat än lämna till KUNNIG verkstad som verkligen får det tätt och utför UTAN en massa betalningar som bara är ren kapitalism!

    SvaraRadera