onsdag 13 juli 2022

Middagstid (Hungrig Som En Getabock)

Igår blev det premiär för ost och spenatbiff och i stekpannan åkte dem.
Efter några vändningar såg dem riktigt bra ut och de landade sedermera på varsitt hamburgerbröd. Tyckte när man tog fram dem att va!? Bara 2 stycken! Men tala om förvåning när man ätit upp dem tillsammans med potatiskroketter, mätt så som aldrig förr!
I söndags grillades 4 stycken Plantbaserade burgare i kontaktgrillen. Delikata och mättande. Det som räknas i dessa tider!
Efter burgarna blev det att steka Plantbaserade bullar (t.v) och sedan stektes middagskorv. Hur bra och god som helst! Naturligtvis är det potatiskroketter till det som gäller.
Ikväll funderar man på ifall det blir det återstående krögarpytt. Det har man gjort tidigare och det smakade utmärkt. Naturligtvis har man kvar av de andra och variation är alltid bra. Som impuls människa blir det vad som faller en in. Cannabis.

Uppdatering

Visst blev det krögarpytt veggie och till det några skivor rödbetor och sojadryck att skölja ner med. Det blev 2 gånger att steka hela påsens innehåll vilket gör att man har till nästa vecka kanske. När de Plantbaserade livsmedlen är hutlöst ocker dyra gäller det att vara sparsam och komplettera med mera nyttigheter varför det blir att koka en gryta eller kastrull med grönsaker de suveränt goda och mixa med jordnötsolja som man köpte för något tag sedan. Det är som det är och förblir vad det är dock sällan som det var.

1 kommentar:

  1. När kroppen förmedlar att det man förtär är okej så kan man känna sig nöjd! Tillbaka till barn och ungdomstiden var det husmanskost som gällde för att hålla kroppen och för den delen knoppen i shack vilket utgjorde begränsad tillgång till onyttigt som snacks, godis och läsk det var ganska bra men tyvärr föll man dit likt de flesta andra med att äta pizza, skrovmål och andra snabba kolhydrater! Så illa man gjorde kroppen och knoppen!

    I vuxen ålder skulle det dröja till för cirka 2 år sedan att HELT bryta mot gamla vanor och galna traditioner när man upptäckte det unika i Plantbaserade livsmedel och sojadryck istället för komjölk och även många andra produkter som kropp och knopp mår utmärkt av till skillnad ifrån tiden med skräpmat och glass, kakor, godis och allt som oftast gjorde att magen protesterade samt många toabesök för nummer 2 per dag! Med diabetes typ 2, förmaksflimmer, hjärtsvikt och allt man inte vet men känner till gäller det att försöka hålla sund livsstil och handla vad man aldrig tidigare ens tittade på för det - i dessa tider av sjukdomar och virus, cancer, mera sjukdomar och demens samt slutet för många stroke - är det man helst undviker.

    SvaraRadera