fredag 31 mars 2023

Rantanta

Vad det än må betyda vet man bara själv.
Fullständigt värdelöst vetande! För "den allmänna opinionen". Underhållande för några kanske.
Det sista man hade var 10:an kanske därför laptop aldrig ville "boota "? Det får man aldrig veta.
Vad bryr man sig som vanlig "dödlig"?
Finns botemedel! Ju fler som drabbas desto fler som ska strålas till döds! Nåja vad allmänheten inte vet...
Reklam man inte luras att köpa! Kan locka en och annan trots allt.
Heter väl solstorm? Senast var väl 1800 talet vad man känner till.
Har haft snäckätande snäckor Anentome Helena trevliga små snäckor vars hus är vackert gulsvart och de fyller funktion i akvariet! Rensar bort oönskade snäckor, räkor är trevliga krabater dock kan det vara mindre intressant att sprida dessa mördarräkor men det rör sig inte om akvarium miljö.
En lunch lagom idag samt dryck därtill Ramlösa Kiwi 🥝 var helt schysst!
Kompletteringshandling när man saknade "vissa delar" pärsallad och en del annat. Can a biz tro.

Bayze å Blaha

Å vem faan bryr sig!? I dessa tidevarv!
Sen kom svaret ha ha ha. Lägg ner skiten!
Löjeväckande! Å vors i hellwitte ä de då??? Träck tabloid som kräver prenumeration för allmänna nyheter! Lägg ner tvinga till nerläggning.
Diktatur dö diktatur dö! Inget är heligt inget skall vara säkrat heller ej skyddat!
Jaha än sen då? "Logga in som prenumerant för att läsa artikeln". Foff!
Den fjantbutiken besöker man aldrig igen under levnadstiden! Umeås dyraste livsmedelsbutik frånsett Gourmet! "Gäster" och vi dansar och "fjollar oss för att göra oss populära" De får behålla sina livsmedel och allt precis som Willys, Lidl, Hemköp och samtliga övriga. Finns inga alternativ längre - inte i kapitalismens rävlistiga spår! Can a biz tro.

torsdag 30 mars 2023

Kompenseringar (Kunders Kapital)

Torsdag kväll och man är trött. Ja, ombyggnationer ska väl kompenseras antar man. Stark kundkrets löser det på sikt. Allt har blivit ej prisvärt.
36 kronor styck för något som främst smakar plastigt och intet vad texten förtäljer! En gång och för evigt bojkottat.
37 kronor för något som inte är värt det alls! Uppdatering av erfarenhet även den blir aldrig mer köpt endast en till i raden av bojkottningar! Naturligtvis har man pengar men inte värt ett nickel att slösa på dessa produkter. Bättre och absolut drygare brygga eget kaffe och köpa soja protein hel liter än några löjliga choklad bitar! Can a biz tro.

Mycket de försöker "kränga" för att gynna kapitalismen, kompensera vad som kompenseras kan med alla medel men luttrad som man är köper man inga finter eller erbjudanden längre. Hellre bättre än bli narrad likt en av alla mindre bemedlade räcker mer än tillräckligt med övriga utgifter.
Var okej när det begav sig. Tider förändras. Inget varar för evigt.

onsdag 29 mars 2023

Det Blev Vad Det Blev

Sicken fruktansvärd arbetsdag! Underbart att den tog slut men naturligtvis är man enda ansvarig som inte är OB (oplacerbar) så när man dök upp i morse var det att korrigera vad imbecilla lämnat.
Framsida av Uncut bild: LGK8 
Nåja, nog om det. Köpte motvilligt april numret av Uncut Magazine när det inte såg speciellt lockande ut. I jämförelse med Mojo Magazine som var dyrare och dessutom saknade CD skiva och Stalet Magazine som var bortplockat så återstod endast Uncut. Kan ju bli något det också.
baksidan av Uncut bild: LGK8 
Om inte annat kan CD skivan ge något i utbyte, det har varit sällan som både magasin och CD skiva varit en besvikelse.
Passade på att köpa lite efterlängtad läsk även om de kostar lite mer men det är de värda! Blev 2 stycken Vinto och 1 Rubicon Lychee. Citerar någon För Jävla god!
Rubicon Lychee utsökt god och läskande
Vimto läsk bild: LGK8 oemotståndlig!
De Barebells var allt annat än okej! Hårda, gamla och nästan utan smak! Köper man aldrig mer!!! Uncut Magazine har sällan gjort en besviken så man får väl se om det är läsbart av innehållet eller bara CD skivan som är uppåt. Can a biz tro.
Proffessionell bild från nätet.

Har laddat Doogee mobilen med mer musik man kan koppla av till när man åker busseländet hem. Återstår bara 1 filmapp så är det så varierat man behagar.

tisdag 28 mars 2023

Återkommande Repeterande Naturligtvis

Tänkte till en början att man inte skulle trots att det var absolut nödvändigt så man trotsade klimatet och väderlek som visade sig vara mildare än förväntat och tog promenaden till affären.
Många varor är av repetition och återkommande naturligtvis när butikerna inte har så stort utbud av det som egentligen finns men de satsar inte på utökad kundkrets utan ett tidigare "vinnande koncept" genom att ta hem vad de alltid beställt under flera år! Förnyelse? Vad är det? Prova nya grepp? Aldrig! Med risken att få utökad kundkrets nej det törs de inte! Därmed blir varukassen begränsad.
Aldrig skulle de bli först att sänka priserna, nej då behåller vi priset och förlorar kunder. Vad bryr man sig som kund ifall bägge butiker skulle försvinna och andra namn ersatte de befintliga? Inte alls! Något man snarare väntar på. Can a biz tro.

Tisdag 28 Mars

Man har varit och fått påbörjad behandling av garnityret. Hellre sent än aldrig realistiskt är det motsvarande rost avlägsnande och spackel på en bil vilket tog någon timme! Mycket "rost" och på djupet i tandkanaler i rötterna. Man är inte dummare än att man kan förstå och inse verkligheten och det blir nog bra.
I söndags var man till anhörig och på entreplan möttes man av detta trevliga konstverk! Älgfamilj härligt trivsamt och skönt dekorativt. Västerbottens stolthet skogen djuren så mysigt och trevligt.
När man pratade med syskon tystnade det i mobilen och bilden ovan framträdde. Absolut första gången det skedde någonsin! Har aldrig tidigare upplevt det.
Ser ut som de valt fel representant för landet att vidmakthålla nätverk mot övriga omvärlden. Man röstade september 2022 men det gick väl snett som alltid sedan är det inte rösterna som räknas utan den som räknar rösterna.
Politiska inriktningar påverkar allt även om avsikten inte alltid nödvändigtvis varit den tyvärr har det dock visat sig motsatsen till förnekares ursäkter.
Många var de att bli upptäckta när det började lukta från bostäderna och det kommer sannolikt att fortsätta åtskilliga årtionden framåt.
De som skryter med sina trampbilar som säkert kommer att underkännas inom en snar framtid vid närmare granskning men godkänns för närvarande. Dagen man sätter sig i en egen trampbil kommer aldrig att nalkas! Så länge den egna bilen startar och blir åtgärdad är det den som gäller. Can a biz tro.

måndag 27 mars 2023

Skönt Med Kortvecka

Vaknade tidigt men klockan sprang sprinterlopp och när man klev upp ur sängen den sköna skar det till i ryggen men man tänkte inte så mycket på det.
Kollade för säkerhets skull termometern i vardagsrummet som visade -20°C! Tänkte först ta täckbyxor men kände att det skulle bli jobbigt. Kollade termometern i sovrummet som visade
Förbannade kyla! Februari ja! Inte slutet av mars! Nåja, det gick och bussen kom så man kom sig iväg till jobbet.
Baksidan av ett musik magasin fann man något intressant. Bilden på en singel man har Johnny And The Self Abusers vidare kunde man läsa än mer intressant.
Tydligen endast pressad i 500 exemplar! Vilket betyder att man är ägare av en av dessa 500 exemplar!!! Inte illa. Jo, det är precis som beskrivningen och etiketten står Chiswick records året 1977. Jim Kerr från Simple Minds var med i detta kortlivade band som endast släppte denna singel. Ytterligare en bild finns.
Bild: Egen med LGK8 mobilkamera.
En annan singel man beställde där och då var Magazine "shot by both sides" vilket även den är original från 1977 eller 78.
Med den trevliga låten på B sidan "My Mind ain't So Open". Visst är skivan knastrig men så blev det ju med Vinylskivor! Dessa skulle man aldrig sälja för allt guld i världen! 2 av många alster. Can a biz tro.
Man har satt en gräns för drivmedels kostnad och så får det förbli. Tur att man inte har bilen som färdmedel till och från jobbet! Det hade blivit dyrt.

söndag 26 mars 2023

Igår Och Idag

Igår kväll kände man för något lämpligt så då fick det bli en lämplig middag på kvällskvisten och det smakade utmärkt.
God vegansk burgare med strips och dryck när man annars förtär växtbaserade bullar och potatiskroketter på jobbet och växtbaserade burgare med bröd och potatiskroketter som middag. Kunde bli enahanda men faktiskt inte! Man ser det som åtminstone något för magen att bearbeta och middag kan det bli falafel wrap emellanåt. Smakar bättre än det låter.
Liknande detta blev det som lunch idag och det är bättre för kroppen och knoppen än sådant man vräkte i sig förr om åren och godis och bakverk så att man många gånger mådde rätt illa. Can a biz tro.

Återblick Ingen Fick

Sömdag och mycket är saboterat för många med idiotin som aldrig skulle ha fått komma till tals ens!
Innan denna imbecilla idioti fastslogs var allt bäst! Konsekvenserna av denna idioti kan ses i bl a psykiatrin och vidare till vad som senare skulle komma att kallas psykisk ohälsa. Det är exakt som med snabba temperaturväxlingar inomhus och många andra växlingar, det gynnar sjukdomar och död!
Burken med räk wafers som man får se ifall räkorna 🍤 får tag på när man har dessa tillsammans med fiskar som även de är glupska och gillar nya maträtter.
Minsta skopan man sett men den fyller sin funktion och får lagom plats i burken.
Information för de skarpsynta innehåll, utfodring och en del annat. I sämsta fall får man använda sig av förstoringsglas för att kunna läsa texten. BFD för de som snålar och ytterst sparsamt utfordrar de små.
Kaffe märken för de som uppskattar kaffe eller har någon inriktning köpte dessa tillsammans med korthållaren som används frekvent. Dessa märken är likt korthållaren försedd med vidhäftande baksida som gör att man kan klistra fast dem på lämpligt underlag eller på jackärm eller liknande för att sedan sy fast om man nu vill det. Anser att de gör sig bäst hemma istället. Can a biz tro.

Det Var Som...

Fick för något tag sedan veta att ett musik magasin man prenumererade på 2001-2002 hade upphört. Close up magasin var namnet och enligt uppgift höll den mellan 1991 och 2019. Orsaken varför man inte visste var att man bara var prenumerant mellan 2001-2002 och erhöll CD skivorna #47 - #57 vilka man omgående alltid konverterade till Mp3 som med mycket och det mesta för övrigt. Skivorna var ibland den bästa behållningen när magasinet kunde vara av mindre betydelse.
Har till denna dag fortfarande kvar många av dem. Därav denna bild på #56 och #57. För mindre bemedlade som inte vet så är fyrkant ursprungligen nummer! Alltså varken fyrkant eller "hashtag". Som tur är har man sedan tidigare konverterat till Mp3 och därefter låtit skriva hela samlingen till CD-R disk, då som säkerhetskopia ifall datorns bräckliga hårddisk skulle upphöra att fungera. Som tur är kopierade man all musik och mycket mer till en extern hårddisk på 1Tb som man har väldigt mycket nytta av idag när man inte har någon dator eller laptop alls! Can a biz tro.

lördag 25 mars 2023

Lördagkväll 25 Mars

Åkte till macken och tankade. Drivmedel är bra för bilen och nödvändigt för att hålla den vid liv. Känns inte bra när man var tvungen att låta den vara oktober 2021 till maj 2022 men inget kunde man göra när fläktrem gick av och kostsamt blev kontentan av det. Sällan kommer olycka ensam som anhörig brukade säga.
Blir inte många liter men åtminstone så att man klarar sig till det man behöver bilen till! Som tidigare idag när man åkte till schtan och handlade vad man behöver för kommande månad tobak och foder till fiskar, räkor och grodor som även får alg wafers och flingfoder som komplement.
Åkte till detta och köpte ett mål mat som ytterst sällan händer. Visst har man blivit ekonomisk kanske till överdrift men när man konsumerar de mediciner man tvingas ta för hjärtat är det viktigt att att det finns livsmedel som gör att medicinen fungerar som den ska. Can a biz tro.
Hycklarna och deras tvång att uppmärksamma trams och fjanteri.
Light Hour? Ja, då kör vi då. 100.000 kWh per sekund! 10000 Watt och 70 ampere.
Mera mera bra för klimatet!
Fina färger på väggarna och i taket.
Sådär ja! Färgsprakande prakt i de små till förmån för allt! Hycklerierna når toppen.
Så är det som alltid varit där emellan ockrar de lokalt och regionalt!
För de nördar och nötter som det är viktigt att anteckna, oss övriga är det fullkomligt värdelöst vetande.
Låt de som vill tro det få göra så. Inte mycket mer att tillägga till det.
Endast verkligt insatta vet men i somliga fall är det bättre och mer hälsosamt hållbart att avstå ifrån inblandning i något som inte berör detta land eller dess invånare. En del går i döden för sina eller andras övertygelser. Så är det bara.