fredag 10 mars 2023

Fredag 10 Mars

Var till en returbutik (enda i samhället). I jakten på laptop. Fann ingen alls däremot såg man plattskärmar till datorer och mängder av annat som inte finns i det personliga intresseområdet. Okej, fann i alla fall två föremål man köpte
LED ljus stjärna när man är bostadens givna "stjärna" och varför inte, det är något givet så länge mörkret dominerar dygnet och på kvällarna blir det tillräckligt mörkt att man måste ha belysning.
Förutom december månad när såna prylar är populära är det ju fritt att använda för de som inte är traditionsbundna vilket man inte är och har aldrig så varit!
Fann en lämplig prydnadslampa att ha vid sidan av TV:n när den man hade där har fått plats i köket på fönsterbrädan där den lyser upp så mysigt tillsammans med fönsterbelysningen. Upptäckte när man hade stjärna på fot att det lyste upp skönt och behagligt, känns mer trivsamt och hemtrevligt. Även om kontraster kan vara stora där man har skön belysning i bostaden när många söderut gör allt för att spara så mycket som möjligt gällande elektriciteten finns inga tankar på sånt när man använder så minimalt med el. Det är väl främst akvariernas belysning, doppvärmare, luftpumpar som drar en del dock aldrig mer än att man har råd. Can a biz tro.
Fick igång bilen (trots allt) tog en sväng till Returcentrum, fann inget av intresse! Ingen laptop så långt ögat kunde nå. Något som såg ut som stationär dator dock utan hårddisk för någon hunka och något objekt som liknade dator med genomskinlig plåthölje. Kollade lite ibland CD skivor vars front delvis var vända varannan var så. Såg kaosartat ut, intrycket att lokalen var gammal verkstadslokal fick en att avlägsna sig omgående! Känns som kanske Viva returbutik blir att besöka bara trist att de har öppet 3 eller 4 av veckans 7.
Så ser lilla röda (eller bruna) ut vilken man köpte för åtskilliga år sedan någonstans (tur och retur tidigare lokal kanske?) En pjäs man sannolikt inte gör sig av med oavsett. Den är så lagom och tillika perfekt där den står. Härligt med skivan från något träd med kotten på. Det är en riktig trädskiva! Tyckte då som nu att den passar utmärkt där. Naturligt material har man inte för mycket av, blir att skaffa mer sådant framöver.

3 kommentarer:

  1. Ser ut som att få tag på en laptop som duger får kanske bli något från butik någonstans, flera 1000 kan det nog bli dock ingen 10000 kronors, så noga är man inte och så extremt behöver man inte. Räcker med en som startar och man kan kolla fysiska funktionen hos externa hårddisken och kanske montera in gamla laptopens hårddisk. Fördel är ifall det finns DVD skrivare men egentligen inget direkt krav. Kul att få tag på prydnadslampa med blå keramikfot när man har en med röd keramikfot sedan tidigare, inga politiska förtecken eller imbecilla tramsigheter bara vackert med 2 liknande modeller som har varsin vanlig kulör.

    SvaraRadera
  2. Den blå lampfoten är vacker och bra kontrast till mycket annat, den var väl dyrare än den med röd eller brun lampfot? Dessutom skiljer de sig även i storlek när den bruna/röda är mindre än den blå. Skönt i vilket fall som helst bara att ha 2 lämpliga prydnadslampor. För att landa rätt i utvecklingens förvirrande kaos blir det sannolikt bäst att välja ut lämpligt objekt för "framtida bruk, behov och utformning" gällande laptop när den ska användas till annat än surf och spel som bank, mejl och liknande.

    SvaraRadera
  3. Kände att komplettering med bild av första brun/röda lampan var nödvändigt när den är så mysig prydnadslampa! Tyckte man personligen redan när man köpte den för åtskilliga år sedan. Blå lampan gör sig utmärkt bredvid TV:n utan att verka det minsta störande. Lampor med skärmar har alltid varit en personlig favorit sedan barnsben. Föll sig naturligt att man har det som standard även om man har enstaka lampor där ljuset lyser upp men där har man lagt pappskiva så att ljuset blir diskret och lagom istället för bländande i mörkret.

    SvaraRadera