onsdag 8 mars 2023

Ytterligare Tre Diskar (Fiskar?)

Jo, de är varma. Av 4 återfunna skivor återstår 3 spelbara. Variation förnöjer.
Här vare påkostat men så var det när man hade dator och skrivare. Vart är part I? Ingen aning! Innehåll FOTN, Mercyful Fate Sisters Of Mercy och Sweet. Det var tider när man inte hade internet själv.
Modifierat för att passa nutid. Skapad där och då (2003) för att kunna användas i dator. Prenumeration på Close-Up Magazine gjorde att man fick "gratis jävla CD" med mängder av låtar (17) per disk. Anton Szandor LaVey "Satanic Mass" blev något av utfyllnad men fungerar som kontrast till metal musiken från soundcheck diskarna. Variation som sagt.
Lånade någon box med klassiska stycken eller satser av någon som skulle ha tillbaka boxen dagen därpå! Blev endast att kopiera den till Audio CD-R skivor och långt senare konvertera till Mp3 filer. När man inte hade tid (jobbade 7-16 var hemma först efter 17:30!) att skriva av boxens skivors innehåll blev resultatet som det blev, kändes lite dåligt när man inte hann med att kopiera innehålls-förteckning där och då, man hade lånat mer än boxen så det blev sen natt innan man var klar med kopiering av skivor.

Kartong (framsida) är modifierad när dåtidens tafatta kartong kändes förlegad. Har aldrig sökt innehållet på nätet där det är möjligt att hitta på en specifik webbplats. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Känns extra bra här och nu att ha tillgång till avkopplande musik man sällan blir irriterad på. När man skapade skivor var det fråga om lagring för framtida bruk när man blivit skrämd av datorhaveri och därmed kunde förlora allt man hade på datorns hårddisk, det var förödande och kändes som total förlust första gången det hände. Det var orsaken varför man så snabbt som möjligt såg till att få tag på CD skrivare vilket Commodore datorn blev först försedd med och sommaren 2001 blev många CD-R diskar gjorda. Rent rutinmässigt skapades mängder av CD-R diskar vilka många av dem finns kvar, somliga är "förnyade" tills DVD-R kom in i utvecklingsfasen då fick man mer utrymme. 700Mb var standard för CD-R diskar 4,7Gb är DVD-R diskar därefter dröjde det några år innan externa hårddiskar på 1Tb fanns på marknaden. Köpte Iomega med strömadapter år 2011. 2016(15?) köptes Intenso som fick ersätta Iomega hårddisken. För närvarande duger musik man har på CD-R diskar.

    SvaraRadera
  2. Kreativa tider inte att föraktas bra att kunna blicka tillbaka på en svunnen tid och Positivt att ha bibehållit den kreativa nerven även om det blir mindre ju äldre man blir. Helt underbart med hemsnickrade gör det själv skivor där allt är hemgjort till och med handskriven text på diskarna! Billigt och bäst med en egen häst 🐎

    SvaraRadera