lördag 25 mars 2023

Det Ena Först

Hade först planerat något vilket det sedvanligt inte blev när bilen inte ville starta, knappast konstigt alls! I idiot klimatet vi har är det nästan märkligt att den vill starta alls. Så det blev lokal butik istället för personlig första besök hos den andra innan schtan.
Först fredagsmorgonen och det rev till i höger lilltå så att man blev tvungen att för första gången på åratal använda sig av plåster. Kände redan torsdag eftermiddag att lilltån gjorde ont men fortsatte ändå.
Efter försök att starta bilen blev det en nödvändig promenad till affären och då följde naturligtvis dramaten med helt fantastiska unika och utomordentligt utmärkta packåsnan man får låna än så länge.
Rymmer åtskilliga mängder livsmedel. Enkel att ställa ner i och sedan lägga ner resterande varor! Visst hade man kunnat haft den med till jobbet för att sedan gå någonstans och handla men tyvärr blir det stressande när man måste låsa in den i ett redan fullt skåp. Blir att använda hemma istället.
Det blev även batterier och limstift nödvändigt när man sparar kvitton. Hade aldrig en tanke på att behållaren var växtbaserad eller att det är naturligt lim var bara ute efter limstift för kvitton helt enkelt! Upptäckte texten hemma.
Tänkte när man stod vid kassan "det landar säkert på över 1000 kronor" men blev glatt överraskad när man såg summan av kardemumman.
Bilen startade! Otroligt nog så det blev att snabbt packa upp varorna och sedan bege sig iväg mot schtan. Första anhalten blev att handla tobak och lite till. Ett godisfyllt påskägg och en trevlig panda 🐼 nyckelring. Därefter bar det iväg mot djuraffären när akvarierna varit utan fiskfoder och algtabletter någon vecka eller två.
Blev en ekonomi burk som får räcka länge när man sett att fiskarna klarar sig bra utan.
Blev något nytt till räkorna som man aldrig tidigare sett. Räk wafers en liten burk med bland den minsta skopa man sett hittills! Man får hoppas det kommer räkorna 🍤 till gagn. Tidigare har man köpt sticks men nu fick det bli wafers.
Till mina bottenlevande fiskar blev det alg wafers som dom älskar Jo, även dessa hade tagit slut så det blev en ekonomi förpackning med dessa. Albino pansarmal och grenmal liksom Ancistrus älskar dem.
Granne med djuraffären brukar man handla tobak men denna gång blev det 2 flaskor kolsyrat vatten och dessa 2 plåtaskar med trevliga Portello pastiller vilket man aldrig tidigare sett.
Inte billiga pastiller men det är engångs tillfälle och kolsyrat vatten är inte heller billiga. Livsmedelsbutiker är de enda som håller kolsyrat vatten 50cl för under 20 kronor. Can a biz tro.

Det blev ett längre inlägg än beräknat men så kan det bli när man delger vad man gör.

2 kommentarer:

  1. Ser ut som att nagelbandet rivits av och därmed gjort att nageln lossnat därav blodet. Ja man var tvungen att fotografera för att kunna se vad som hänt med höger lilltå. Man gör och har gjort mycket för miljön och klimatet så det lilla avvikande kan man gott leva med. Riktigt goda Portello pastillerna faktiskt. Bom Aqua Mango fanns inte då fick det bli päron 🍐 istället. Av all belysning man har är mycket batteridrivet vilket betyder att det inte tär på jordens resurser i samma utsträckning som endast nät elektricitet och så är det med en hel del av det man har.

    SvaraRadera
  2. Ganska lyckad lördag trots allt! Det har ju varit värre tider när bilen stod helt stilla och inte kunde användas då var det bussresor som gällde och beräkning när dessa eländen gick. Man besparar många timmar med bil vilket är till fördel. Lika bra eller bättre att handla på hemmaplan när man dels sparar bränsle, kapital och slippa åka dit man aldrig varit tidigare för att kanske finna liknande livsmedel till i princip samma priser som butiker på orten kanske dyrare ibland när t.o.m. Lidl höjt priserna på mycket oavsett hur de förändrat till billigare priser på mycket nu. Det är försent att gråta det är ju redan "sålt" kunder blir ställda och många väljer andra butiker. Bra att spara kvitton när man kan blicka tillbaka och se när vissa produkter blev inköpta men även där garantin gäller åtminstone något år såsom batterier och en del annat. Allt är dyrt idag och en del som inte har råd till livsmedel faller lätt in på desperation och det händer kunder rånas och skadas. Snart gäller nog att beväpna sig så att man får kassar hem slut på naiva tänkanden annars faller man offer för brutalitet och hellre försvara sig än falla offer och bli utsatt för våld samt utan livsmedel. Inte svårt att räkna ut var våldet och brutaliteten kommer ifrån! Som med allt för övrigt var det är det och förblir det pajasarnas fel politiker mfl de gynnar brottslingarna "under disk" när samhället inte ser.

    SvaraRadera