lördag 11 mars 2023

Då Kan Man Luta Sig Tillbaka

Fick möjlighet genom anhörig att låna en laptop som man satte på laddning av batteriet. Det är det genuina med dessa datorer att man kan ha den med i princip överallt utan nätström alltså kabel som stationära datorer. Laddningslampor är olika från laptop till laptop.
Råkade ha kvar gamla kylaren från den egna laptopen man hade framtill 2021 när den aldrig ville starta, var nog ett problem objekt redan innan man fick tag i den november eller december 2009.
Var väl fin på bild när den var avstängd och tidvis startade den relativt problem som komplikationsfritt vilket man förvånades när man haft 2 års löptid och den kraschat gång på gång.
En av sista gångerna man provstartade den och endast detta hände. Man kan bli bedrövad för mindre när det bara blinkar och inget mer sker oavsett tidsperiod.
Bevis att något annat inte fungerade som det skulle när start är gjord liksom ström finns och hårddisken fungerar vilket man såg på de tre lamporna. Just märket har aldrig varit populärt bland användare när dessa datorer upplevts som krångliga och tidskrävande utan att start har genomförts. Där blev man erfarenheter rikare men dock ekonomiskt fattigare tyvärr.
Mef första starten testade man denna Kingston sticka som fungerar utmärkt liksom externa hårddisken. Med det kan man utesluta försäljningstricket att dom håller 3-5 år för den är i alla fall över 7 år och spinner som en trogen katt! 🐱🐈 Can a biz tro.

Gäller dock att ta det lugnt och nätt med lånade laptopen när den dels är 14 år gammal dels inte varit igång på 10 år! Räcker med att den fick för sig att genomföra startreparation och sedermera systemåterställning. Då kände man att det var bra för ikväll. Internet blir när det blir men enbart för eventuella uppdateringar av vad som kan uppdateras. Vista vars kodnamn var Longhorn är O/S i den känt för att vara tungdrivet. Av de O/S man haft att göra med 95, 98, NT, 2000, Me, XP, 7 och 10 är nog Vista och 1.0 de enda man har minst och ingen erfarenhet av.

3 kommentarer:

  1. Så fick man bekräftat som bevisat att inget gått till förlust med innehållet i externa hårddisken tillika USB stickan. Känns utmärkt att veta. Då kan man se framåt mot någon enklare laptop inom någon snar framtid.

    SvaraRadera
  2. Det blir nog bra när laptop egen finns och låsningar hävs. Balle balle Blom

    SvaraRadera
  3. Vackert blå ljus från laptop kylaren bra kontroll lampa till skillnad från gamla Belkin som inte var särskilt bra eller ens hållbar när vingarna till fläkten lossnade en produkt från gamla On Off innan de la ner för gott. Compaq Presario CQ61 ingen höjdare till laptop modell bra att vara erfarenheter rikare även om det var en dyr erfarenhet men som Sebastian sa "DET ÄR GLÖMT NU!" Hoppas får tag på något lämpligt projekt framöver.

    SvaraRadera