söndag 5 mars 2023

Dator? Ingen Ännu!

Mellan åren 2009-2019 hade man stationär dator och en laptop (bärbar) vilka fungerade bra och man hade mycket utbyte av främst stationära medan laptop mest var tänkt som komplement det skulle visa sig att den krånglade 24 månader man hade avbetalningar på den efter löptiden passerat fungerade den mellan varven riktigt hyggligt.
Visst var det en Compaq Presario CQ61. Bland det första man lyckades klanta sig att göra var att lägga den på mjukt underlag vilket medförde att den snabbt blev överhettad man hann dock lyfta den och innanmätet klarade sig bortsett från ett av 2 minnen. Det blev att försöka skaffa nytt men det fanns endast 1GB och det man skulle ha tillgång till var 2GB
Det blev 1GB och det fick duga. Bilden ovan visar just det minnet. Hellre det än endast 1 2GB.
Det man har kvar av laptop som kan eventuellt fungera i något framtida objekt är bägge dessa RAM minnen.
Även hårddisk skruvades loss när man aldrig vet vad man får tag på (när det nu blir?) Vet att det är en 320GB hårddisk så sedan får man se ifall man formaterar den när allt innehåll finns på en extern hårddisk utom operativsystemet.
USB sticka man aldrig gör sig av med för det är 👌👍 har alltid fungerat problemfritt!
Trådlös mus Logitech kan vara bra att ha tillgång till när man väl har ny laptop.
Modem man fick med gamla laptop SIM kortet på bilden är dock inget mobilt bredbandskort dock ett liknande som modemet. De föremål man har kvar samt naturligtvis externa hårddisken på 1TB och lite annat smått och gott kanske. Can a biz tro.

Första datorn var någon 286 eller något år 1995, begagnad därefter blev det en Commodore Pentium 150 MHz 16MB RAM minne Lexmark 1020 bläckpatron skrivare kort därefter tillkom Primax 4800 flatbed scanner, det var början till en personlig utveckling - resten är historia.

2 kommentarer:

  1. Innan man sålde Commodore datorn beställdes en hyresgäst dator som var bra hårddisk på hela 20GB till skillnad från Commodore datorns hårddisk på 8GB! Däremot lät man återuppbygga Commodore datorn och 1 CD skrivare/brännare tillköptes. Därefter köptes en Hub och nätverkskablar så sommaren 2001 var mycket dator när bägge gick varma och man skapade åtskilliga CD-R skivor med konverterad musik till Mp3 format. År 2005 köpte man sista stationära datorn och utvecklingen fortsatte.

    SvaraRadera
  2. Inga dåliga reservdelar på bilderna där hårddisk, minnen, USB sticka på 8GB, trådlös mus 🐭 och extern hårddisk på 1TB kommer man långt med. Har ju gått några år sedan laptop så lär väl vara smått ringrostig i kontoret innan det blir dags att återuppta de dolda kunskaperna man upptäcker att man besitter beroende på vad som fungerar och inte. Det blir nog bra.

    SvaraRadera