lördag 18 mars 2023

Musik Förändrar och Förändras!

Vilken natt! Nja, inget annorlunda mot tidigare nätter sämre har man varit med om. Lyckades slutligen och det blir avkopplande och harmoniskt med nygammalt i speldosan och lurarna.
Lyckades överföra filer till Doogee vilket är helt som hett efterlängtat! När man spelat 80 talet och 90 talet till leda.
En verkligen fullträff! Bara idel härliga retro låtar från slutet av 70 talet och tidigaste 80 talet. Julafton för en själv. Med bl a Nitzer Ebb där man har CD'n och la till en extra låt så antalet här är 16 istället för 15 som på ursprungliga Back to the Phuture från magasinet Electronic.
Ytterligare en höjdare! Tiden när det begav sig. Band som artister som skulle komma att dominera mycket av det man lyssnade på under 1980 talet! Skönt när människor utomlands skapat samlingar och släppt CD skivor som bonus till musik magasin. Som tidigare nämnts var magasin av mindre intressant innehåll och då hade man behållning genom CD skivan. För ynka 50 kronor kunde man gott köpa magasinet, fastän man insåg att dess innehåll blev magert var CD skivan höjdpunkten! 
Verkligen 👌👍 som samling. Original artister och låtar. Låtar man annars inte skulle ha uppmärksammat. Saxat från gångna veckan lite av allt man läst eller inte, sista semlor man köpte var en 2 pack där en var i sin ordning medan den andra såg ut som en kass krämbulle! Fy faan Ica säger man bara 😞.
Vem bryr sig? Underhållning för läsare men efter allt med isis deras framfart allt kring pandemin och en katastrof regering som terrorism, Ukraina, jordbävning i Turkiet, inflationen, nu senast bankkrascher i Usa med mycket mer avlöser varandra i ultrahög hastighet.
Så det kan bli. Mer spektakulär läsning, mycket klippa klistra och bry sig för bl a idioten i Malmö mmfl. 
En av många skivor. Låtlistan för Uncut Americana från juni 2012 där Tu Fawning och låten "anchor" gjorde stort intryck på undertecknad med Corrine Repp. Härligt sköna låtar till att börja med för man har många av dessa "album" på externa hårddisken och 7 nya från slutet av 2022 t.o.m. nu som är ej konverterade ännu men det blir så fort man får tag i lämplig laptop framöver kanske närmare våren. Vem vet när. Can a biz tro.

Så det kan ha varit 26 maj 2012 man konverterade den skivan eller disken. Kan ha varit vardagskväll eller helgdag det minns man inte av naturliga skäl. Tog just reda på att det var lördag. Somliga tidigare album konverterades vardagskvällar och som grovarbetare där och då var man lika ihärdig och noga som i arbetet att det skulle ske helst samma dag. Man tänkte sällan på hur trött efter dagens slit och tidiga morgnar påverkade en.
Uppdatering

Lyckades få in detta album och lyckan är nådd! Efter ett antal lyssningar kändes det rätt rakt igenom man älskar varje låt! Det var år 2011 och nu 12 år senare håller albumet mycket hög klass.
Ett annat album är detta, vilket man misstog för best of the year 2011. När man kollade upp låtarna ville man ha även detta album! Så nu är speldosan laddad med fantastiskt varierad musik. All the best in nort east south as west!
Sign of the madman insane since infant age (as those say).

4 kommentarer:

  1. Härligt med skön och avkopplande musik från en tid som åtminstone var betydligt bättre än träcken lyckades med betydligt senare! Bra när musikmagasin kostade under 50 lappen inklusive trevligt CD album det är vid sådana tillfällen man får prioritera när man sett hur dom höjt priserna på allt och dessa magasin tingar hundralappen idag sedan finns special magasin som kostar 130-250 kronor!!! Vilken knegare har råd med dessa!?!?

    SvaraRadera
  2. Känns som så nära paradiset man kan komma! Härliga album man fick tag på där och då, magasinen gick nog till återvinning liksom CD albumen när man som människa inte har obegränsat utrymme för allt! Mängder har blivit både bortskänkt och återvunnet när man funnit andra sätt att spara tillika "lagra" än som med Vinylskivor, CD diskar och DVD filmer vilka man har stora kvantiteter kvar av vilket har visat sig vara av vikt och värde! Somliga streamar och betalar för sånt man själv har och där sparar man mycket klös liksom gällande mycket annat som uteliv man aldrig varit intresserad av och har sparat tusentals kronor på att slippa utsätta sig för nätverk av illasinnade, onda, mordiska sk medmänniskor! Man är vid liv i alla fall.

    SvaraRadera
  3. Sista bilden är tagen på undertecknad nyårsafton 2012, frågan är om det verkligen var det datumet det året eller något annat? Inget man fäster någon som helst uppmärksamhet eller fokuserar någon Nanosekund på. Då var då och det var 8 år innan året som verkligheten kopierade filmen året innan alltså 2011. Contagion.

    SvaraRadera
  4. Unik snarare än självkritiken som tyvärr oftast härrör från avundsjuka och illasinnade individer man ibland undrar sjunde låten på KSMB albumet "aktion...." Vilken det är får var och en lokalisera.

    SvaraRadera