måndag 6 mars 2023

Saxat Axat Maxat Flaxat

En dag som denna när man inte har någon brådska kan man som bör ta det lugnt och bara vara kanske göra lite knappt något.
Vilket man har märkt klart och tydligt i butiker när det höjts med 5-20 kronor på somliga varor när det smyghöjts sedan tidigare! Allt för ändlös kapitalism. Välfärd ska tydligen vara en klassfråga och inget generellt allmänt begrepp.
När diagnoser, sjukdomar och fysiska bräckligheter är nutida existenser lär sjukskrivningar dugga tätt för postutdelning men även reklamutskick allt ska gå i rasande tempo med mottot mesta möjliga på minsta tid.
Antar att det är frukt hörnan det gäller där det byts ägare ser så ut på inventarier när man varit dit några gånger för flera år sedan eller om det var Blå Druvan det hette man minns inte så noga längre.
Klassisk reklam för en nationaldryck och koncernens egna märke med något tillägg, möjligheterna var större förr i tiden än för närvarande när fler och fler företag upphör och går i konkurs av olika orsaker, skäl som anledningar. Inflation lågkonjunktur och försämrade tider är den naturliga konsekvensen av föregående pandemi. Speciellt när det gäller hela planeten.
Just den förpackningen har man aldrig köpt så långt minnet kan sträcka sig. Däremot den färdigmalda sorten som är ett utmärkt komplement till både bryggkaffe som espresso. Den ger bra balans till bryggkaffe och utmärkt balans till espresso. Även om man har kapselmaskinen så fungerar den som en variation till bryggkaffet och espresson.
Däremot undrar man varför koncernen tagit bort det egna märket som var oemotståndligt prima med korrekta toner och aromatiska värden!? Enda som fungerar som hygglig ersättning är Intensivo och Forte av annan producent. Can a biz tro.

4 kommentarer:

  1. Många har gått under där indirekt orsak varit bl a inflationen många kan komma att gå under ifall priset på livsmedel i kombination med andra nödvändigheter höjs. Postbox blev antagligen ingen passande succe samt att äldre finner det krångligt när man inte behöver några lås och nycklar till brevinkast. Ja, frukt hörnan har väl mycket och stora volymer choklad av olika slag man får väl hoppas att övertagandet landar rätt så att det blir fortsatt verksamhet. Den gamla tidens kaffe hann man aldrig med däremot senare tids kaffe vilket har sin egen eventuella historia.

    SvaraRadera
  2. Visst är det så arbetslöshet eller låga pensioner dyra räkningar så dukar många under när lösningen inte finns och hunger står för dörren. Postboxar var någon modernisering för att kanske sänka sjukfrånvaron av postbärare vilket kanske så blev men tyvärr kan inte allas önskemål bifallas där äldre med rörlighetshinder får det omöjligt att få hem räkningar till bostaden. Generationsskifte i olika verksamheter då är det bra ifall man är drivande och målmedveten att driva verksamheten vidare framåt trots allt motstånd. Hakons kaffe var säkert bra för de som uppskattade det. Bra att ha tillgång till något som kan användas som komplement till ordinarie kaffet och espresso trist när perfekta sorter ersätts med sånt som knappt säljer sedan inflation på det och paket kaffe idag landar på 60 kronor då blir det mindre konsumtion och mer sparsamhet. That's life!

    SvaraRadera
  3. Utvecklingen personligen en del av utrustningen man har Bluetooth mottagaren sändaren när man spelar upp i bägge Bluetooth högtalarna så blir det märkligt nog ibland Stereo! Det hade man aldrig förväntat sig 👍

    SvaraRadera
  4. Men du vad fränt! Undrar om det fungerar även med Bluetooth hörlurar månne? Då kan 2 med lurar lyssna på samma musik eller ljudbok samtidigt eller ifall den ersätter bilradion kan ju bägge högtalarna användas samtidigt och ge någon form av Stereo känsla 🙂👍

    SvaraRadera