torsdag 9 mars 2023

En Del Av Livet Som Vuxen

Är något man som barn mer sällan än ofta utförde, utom godis, glass och läsk då 🍬🍭🍡🍧🍦🥤🧃 åt sig själv.
Man visste på förhand att när kyl och frys är nästan tomma på livsmedel blir det hyggligt mycket och då blir det tungt för ryggsäcken och flergångskassar att hålla ihop inklusive undertecknad!
Då kan en Dramaten komma till undsättning och istället för att bära på ryggen och i armarna lastar man enkelt ner det mesta kanske alltsammans i denna hjulförsedda vagn med tippstöd och drar enkelt vagnen efter sig.
Smart uppfinning när man på äldre dagar känner att muskler och leder inte är som när man var yngre även om man inte är direkt lastgammal sedan får man lättare konsekvenser av att lyfta tungt och med redan värk i ryggen och lederna utsätter man sig ogärna för fler komplikationer.
Fastän det inte ser mycket ut på kvittot räcker det ändå till för att nästan fylla den nätta vagnen med livsmedel och inflationen håller i sig ännu och kommer så att göra ett bra tag framöver. Can a biz tro.

2 kommentarer:

  1. Lyckliga är de som äger en Dramaten, de kostar en bra slant att köpa men är klart värt det! Lindrigare, smidigare och ffa säkrare än ryggsäck och flergångskassar om man saknar halkskydd då kan olyckan vara framme och man har extra tyngd som gör att det kan sluta katastrofalt illa. Sjukhusbesök pga stukningar i sämsta fall brutna ben, knäckt bäcken eller liknande frakturer även om man använder halkskydd kan väglaget vara rena isbanan. Oändligt diskussionsämne vad människor råkat ut för 😱

    SvaraRadera
  2. Man äger den inte lånar den samt "förvarar" den, Dramaten alltså! Klar fördel att ha tillgång till när lite större kvantiteter inhandlas och varken ryggsäck eller flergångskassar täcker behovet av att paketera ner i. Då är en Dramaten (dra maten) idealisk om man inte har flera flergångskassar och en fyrhjulig vagn vilket man har sedan drygt 5 år tillbaka vilken man använt främst sommartid och låst fast den utanför butiken, på den ryms 4-5 bärkassar flergångs utan problem. Dramaten har man vajerlås till som dels fungerar som lås inne i butiken som förlängning av handtaget så att man när man är lång får "rätt vinkel" på ekipaget. Man handlar sällan mängder när man inte har Dramaten med då blir det optimalt ryggsäcken och någon enstaka flergångskasse.

    SvaraRadera