lördag 30 april 2022

Så Blev Det Av

Med bogsering av bilen till verkstan. Trodde ett tag att bromsar hade låst sig,  innan det blev av.
Fyllde i bromsvätska och motionerade bromsarna genom pedal och handtag. Det kan ha underlättat när vi sedan var 2 för det blev enklare/lättare att baxa ut den ur carport sedan blev det bogsering till verkstan.
Så hade det varit underlättande att lossa mutter till spänningsbygeln och även den undre muttern. Tyvärr kan det förbli önskvärt men inte verklighet...
När undre kylarslang sitter i vägen. Rena idiotkonstruktion motför B20 motor där det mesta sitter lättåtkomligt för egna åtgärder! Dårars påfund bsra detta. Sedan gäller att få utbytt bromsok till rätt ok.
Detta är korrekt för höger bromsverkan. Tyvärr köptes fel sida på idiot biltema och sedan har de slutat med biltillbehör så det felaktiga blir att kassera. Bortkastade pengar med andra ord. Copyright. Copywrong. Cannabis.
Personligen tycker man...mycket men i synnerhet att hela fordonet ser ut som amerikanska modellen. Föga förvånande om det är så när generator skall vara ovanför nedre kylarslang! Det är för närvarande ett fel man upptäckt. Att bromsar påverkas tillhör sk förslitningar och belägg är sk förbrukningsvaror dock inte 1 par per år för då kör man rally vilket inte sker! Snart har man nog bytt ut hela bilen i reserv och förslitningsdelar. Stora utgifter för en fattig grovarbetare med smågrus till ersättning!

Mera Oi! och liknande Musik

År 2005-2006 beställde man CD skivor från olika håll och kanter av band man minns från 80 talet. Intressant där och då.
Dessa band vars LP och singelskivor man oftast bara såg i vissa butikers skivbackar men som ungdom aldrig hade råd att köpa.
Så man hade turen att komma över begagnade LP och singelskivor genom då bekanta sk "kompisar" som bara ville bli av med dem när de skiftat stil.
Det tackade man för och än idag är man ägare till många LP, maxisinglar, singlar och samlingsskivor. De spelas sällan
När CD skivor ersatte LP skivor och singlar. Sedermera kom mp3 att ersätta CD skivor men det är annat format och har upplevts väldigt olika av medvetna.
De flesta CD skivor finns i mp3 filformat genom att man fick tag på konverteringsprogram och som dator intresserad mellan 1997 och framåt blev det räddningen kring år 2000 att installera konverteringsprogrammet.
Somliga album har man i både LP och CD format och det har blivit uppskattat när vinyl som bekant alltid varit känslig för att bli Knastrig, laddad med statisk elektricitet och bli skeva och vinda och därigenom många gånger ej spelbara.
CD skivor har då lämpligare storlek, är mindre känsliga (utom CD-R!) och var samt är rent praktiskt bekvämare alternativ. Visst finns de som har 15-20 år på nacken där det plötsligt hackar och hoppar. De är färre i antal.
Något man upplevde positivt med CD var bonuslåtar. När LP och singel var enda alternativen kunde singlars B-sida innehålla låtar som inte fick plats på LP skivan eller medvetet valdes till singlarnas B-sida. Det har man upplevt åtskilliga gånger och det kändes mindre angenämt på många sätt och vis.
Var det någon som rapade en fis?
Tyvärr upptäckte man att somliga CD skivor ljudmässigt kunde vara betydligt annorlunda eller rent slarv produktioner men man insåg att det rörde sig om mass produktion och att man ibland fick någon defekt skiva. Trist och mindre bra.
CD skivans ask eller "kopp" som somliga utländska uttrycker det var väldigt olika kvalitet på. Somliga höll bra medan andra sprack eller lossnade i uppviket.
Tidigare CD skivor kunde ha trevliga motiv på själva disken alltså skivan.
Det försvann delvis med massproduktion av populära skivor tyvärr. Antagligen insåg de inte att heltäckande bild oftast var bättre skydd mot oavsiktliga skador än endast textinformation. Det har man däremot själv upptäckt. Om det sedan utgjorde förbättringar av ljudkvalitén var det alltid positivt för konsumenter. Cannabis.

När man var barn fick man höra talas om de tre tanterna Grön, Brun och Gredelin.
Måste ha varit förknippat med något, kanske sommaren, hösten och våren när vintern är en tung och svår tidsperiod alternativt fanns dessa karaktärer i verkligheten för författaren.

fredag 29 april 2022

Fredagkväll så Skönt!

Har haft textslingor i pallet från detta band under längre tid, så det föll sig naturligt att när man har diskarna så måste man ju lira dem efter alla dessa år. Kan vara tillbaka till 90 talet när man köpte dem som de spelades frekvent. Avkopplande tempo!
Även om det är baserat textmässigt på 80 talet så finns bandet ännu, såvitt man känner till? Hur mycket har förändrats politiskt och klimatmässigt sedan dess?
Somliga utformningar har tack och lov! förändrats lagar har redigerats, tillkommit medan andra inaktuella för realtid har naturligtvis försvunnit till någras förtret men till andras glädje. Relativt mycket kvarstår dock obehandlat och nästan arkiverat för under 80 talet var landet inte medlem av avfallet landet lurades till genom bluff och falskhet, lögner, floskler och hyckleri! Liknelser kan göras vid vad ett folkslag tvingades till för att sedan utsättas för folkmord. Nu är landet inte utsatt för det men permanent medlemskap i infernot var etr steg i ledet av de konsekvenser vi alla uppmärksammat sedan 1995. När det krävs förklaring avslutar man enklast med en.
Ett trevligt vykort från Fallens dag Stornorrfors som man fann hos Diverseboa, ett litet loppis med nostalgiska föremål man kände igen och sonika köpte. De finns i bostaden utplacerade och ibland dagdrömmer man nostalgiskt när man ser dem.
Just detta vykort har man en speciell relation till. Som man reflekterade över så sent som bara för några år sedan. Antar att det funnits i det undermedvetna de senaste 5 åren när jobbet tyvärr gett endast ris och aldrig ros! Personlig utveckling befinner sig i fas 0 och allt man vill är att lämna alltsammans. Helst börja hos helt annan AG. Cannabis.
Suveränt band när det begav sig. Skön musik, schyssta texter, skinheads rock.
Naturligtvis har man singeln, även om det är nypress och inte original från 80 talet.
Bandet återförenades tydligen år 2008 vilket man minns när de höll på att forma en webbplats på den då populära sociala medieplattformen vars namn man inte skriver. Ursprungsbasisten i bandet Tom McCourt är inte med vilket var ytterligare en orsak att man inte brydde sig om bandet längre. Då var bäst.

Det är Åtgång trots allt

Var och kompletteringshandlade. Nödvändigt och absolut måste. Det blev vad det blev och blev - det vart det.
Förutom kexchoklad blev det riktigt lyckat när man fick tag på 2 glutenfria kaksorter man aldrig tidigare provat! Glutenfritt står alltid på topp! Likaså växtbaserade livsmedel. Man mixar mellan kött och växtbaserat. Det får helt enkelt bli så! När kapitalet är snävt och många hål att fylla.
Jackan med broderade versaler. Ingen bryr sig längre vad som står, i synnerhet yngre och barn och det är perfekt så slipper man förklara: jackan beställdes ifrån mörkerfirman Old Eagle (som säkert funnits sedan 1970 talet) år ? Före 2010 i alla fall. Nu som då vet man vad bokstavskombinationen egentligen  betyder men fann något minst lika bra men betydligt mildare och det lyder; all cats are beautiful! Sedan får innovativa hitta på vad de vill. As close as bossible är den egna betydelsen. Cannabis.

Eller varför inte All Cannabidiol are Brilliant! 😋

Snusfredag varje Fredag 👍

Lagom lämpligt på en fredag som denna. Från en helt annan tidsepok, klimat och politisk spegling.
"Socialism är misslyckandets filosofi, nonchalansens bekännelse och avundens evangelium".
Det kan man alltid fråga sig.
Det kan de flesta kalla lagom kopp koffein. Espresso, Kaffe, Te samtliga innehåller individuell mängd av ämnet.
När de restaurangerna får sämre tider kan ett uppsving i drivning vara i behov.
Enda som är nödvändigt övrigt vet befolkningen enligt säkra källor.
Så ser det ut nästan överallt. Varthän man traskar fjärde kör bil, cyklar, jobbar, promenerar eller bara mitt i gatan står!
Låtsaskompis har många haft att ansluta till sociala medieplattformar för att skaffa många fler är en värdelös handling! I många fall är somliga ej önskvärda och omedvetet utfrysta eller bortkopplade från somliga låtsasvänner!
När man hör dem gasta i luften kan man lätt komma att tänka på bilden ovan.
Vykort med trevligt motiv, ett i mängden man har i verkligheten! Det händer att man köper något eller några emellanåt utan att posta dem till någon som ändå inte uppskattar det! Bättre upp behåller man dem och har "tapetserat" kyl och frys med dem och magneter. Känns harmoniskt, nostalgiskt och trivseln infinner sig än att ha kalla, nakna dörrar det vore som att ha kala väggar i rummen vilket sannolikt är en form av psykosocial funktion. Cannabis

torsdag 28 april 2022

I En Annan Tid

Man känner att det är nödvändigt här och nu. Återblick till lite bättre tider. Långt innan mb skapade all kommande turbulens, helt ansvarslöst och total avsaknad av begrepp än mindre grepp.
Fann den cirka 2004-2006 på någon internetsida. Användes där och då likt skämt. Få var nog de att förstå ironin.
Hittade på helt annan internetsida. Frågan kom att bli het efter 2014 och glödhet ibland IT företag när myndigheter skapade censur, förmynderi och diktatur.
T-Shirt köpt utanför rotundan i samband med Micke Dubois turné året kan ha varit 1989 och visst minns man.
Bar den frekvent år 1990 och oj! Vad den har gulnat även om mobilkameran förstärker färger och kontraster så var den gultonad. Ligger i garderob numera.
Med nya ämnen tillkommer om än långt efter, nya begrepp och därtill regler. Undrar om det fick någon större genomslagskraft eller ebbade ut och tynade bort likt många andra idéer?
Fyra sorter är positivt för en konsument med behov av variation. Enda lasten man har när annat är avslutat sedan årtionden tillbaka även om det sker avvikelser ibland men det har att göra med inflation och krympflation att göra. Variationer även gällande livsmedel, är aldrig fel. Cannabis.

Människor avlider i aldrig sinande led. Var och en lever på sitt vis. Kropp säger till knopp när det är tid för ett klart stopp. Vilket skedde igår för man är varken robot, dator, maskin eller får!

Innan Allt är Försent och eller Förbi!

Tänkvärt för levande människor kan vara att ta i beaktning och om inte annat försöka att eftersträva. Läker snarare än skadar.
Positivt tänkande? Med diagnoser och frekventa sjukdomar!? Frånvända medmänniskor och svikande av allt och alla!?!? Typ...
Funkar till vissa gränser! Tungrott men skam den som ger sig. Utbränd i förtid men är man så skolad kan det vara omöjligt att agera på fantasifulla sätt!
Håller längst· sällan oundvikligt i skolor och på större arbetsplatser!· vilket somliga aldrig begriper!· monotoni är inget substanslöst uttryck!· utövas till 100% när medvetna vet vad själen är!
Få är de medvetna om ens någon av punkterna! Än färre är de medvetna om alla punkterna! Därmed lever få efter förbättring utan snarare efter frossa i livsmedel, lev hektiskt, hårda tuffa tunga fysiskt och psykiskt påfrestande arbeten ger monetära tillfälliga lösningar!
Aldrig försent att lära om sig. Nyttiga tillägg kan bli avgörande för framtiden.
En trevlig bild på harmoniska vänner är alltid rätt! Livet är vad man gör det till. Varför brännas ut i förtid? Livet är kort tid nog som det är. Gifter förkortar liv.
Skandal även om det är receptfria läkemedel men tyvärr vet man att de borde ändras till rätt benämning - Skadeciner! Det är exakt vad de alla är recept och receptfria. Cannabis.