lördag 30 april 2022

Så Blev Det Av

Med bogsering av bilen till verkstan. Trodde ett tag att bromsar hade låst sig,  innan det blev av.
Fyllde i bromsvätska och motionerade bromsarna genom pedal och handtag. Det kan ha underlättat när vi sedan var 2 för det blev enklare/lättare att baxa ut den ur carport sedan blev det bogsering till verkstan.
Så hade det varit underlättande att lossa mutter till spänningsbygeln och även den undre muttern. Tyvärr kan det förbli önskvärt men inte verklighet...
När undre kylarslang sitter i vägen. Rena idiotkonstruktion motför B20 motor där det mesta sitter lättåtkomligt för egna åtgärder! Dårars påfund bsra detta. Sedan gäller att få utbytt bromsok till rätt ok.
Detta är korrekt för höger bromsverkan. Tyvärr köptes fel sida på idiot biltema och sedan har de slutat med biltillbehör så det felaktiga blir att kassera. Bortkastade pengar med andra ord. Copyright. Copywrong. Cannabis.
Personligen tycker man...mycket men i synnerhet att hela fordonet ser ut som amerikanska modellen. Föga förvånande om det är så när generator skall vara ovanför nedre kylarslang! Det är för närvarande ett fel man upptäckt. Att bromsar påverkas tillhör sk förslitningar och belägg är sk förbrukningsvaror dock inte 1 par per år för då kör man rally vilket inte sker! Snart har man nog bytt ut hela bilen i reserv och förslitningsdelar. Stora utgifter för en fattig grovarbetare med smågrus till ersättning!

2 kommentarer:

  1. Bortsett från rostskyddsfärg kom första åtgärd 2009 nya sommardäck, 2010 kamrem och tryckrulle, 2012 halvsats avgassystem, 2014 främre avgasrör, 2016 byte fjädrar och stötdämpare bak, byte generator, 2018 byte hjullager fram samt skivor och bromsbelägg, 2020 byte bromsok och skivor samt belägg vänster sida och halvsats avgassystem igen! Ändå har man klarat sig skapligt bra och kommit lindrigt undan kostnadsmässigt. När msn ägde första 140:an rök åtskilliga tusenlappar till underhåll och detta på 1 par år!

    SvaraRadera
  2. Tillräckligt med åtgärder för att vara under drygt 13 år! 10 åtgärder och säkert en och annan glömd men så är det att ha ett gammalt fordon i bruk snart 46 år gammal. År sätter sina spår enkelt sagt och med aktuella bränslepriser kan det bli att drömma om full tank i framtiden. Även om prioritering skulle kunna vara bil så kostar allt annat såsom livsmedel och uppehälle och vardagskommunikation så det kan bli att fundera, filosofera och grunna på framtiden för bilen.

    SvaraRadera