lördag 2 april 2022

Anständighet och Utgift

Allra första egna bil man köpte år 1990, Volvo 142 Sport B20B motor årsmodell rätt!
Var ursprungligen röd passagerardörr men en incident tvingade en att byta ut den mot den grå. Stillbild av super 8 film juni 1993. Vid den tidpunkten kördes den och reparerades, kördes, reparerades skaffade helt nya sov däck så laglig var den. Motor byttes när filttätningar började läcka. Sedermera blev det köp av nästa
Bil vars kam var körd, köptes billigt och kördes till lantställe tills avställning av röda skett och motorskifte skett. Detta var Volvo 142 DL årsmodell 71 och grill samt extraljus togs från röda och monterades fast på 71:an. Vad man kunde utföra själv utfördes! Detta var bästa bilen man ägt! Njöt varje gång åktur blev av och det var åtskilliga per dag!
Tog även emblem från röda och satte fast på 71:sn. Likt röda hade även denna fantastiska vägegenskaper sommar och vintertid skillnader var bl a fantastisk värme och paradis härlig komfort!!! Bättre skick än röda gällande kaross, chassi och ffa inredning! Inte hål för bilstereo eller i hatthyllan för högtalare. Så härligt original som man kunde önska sig. Om ändå någon kunde ha sagt att ställa av den hade den sannolikt varit kvar... Såldes år 1999 pga tröttnat när bromsservo gick sönder, ekonomi var katastrof, avbetalningar på dator, TV och DVD spelare tog över och...resten är historia.
År 2008 4 oktober köptes Volvo 244DL 76 som för närvarande inte rullar. 13 år hann den rulla med mängder färre reparationer och underhåll än 140:or. Bild från 2017 augusti när den tvättats allra första gång sedan 2008! Den har klarat sig hyfsat i 13 år även om ytrost dominerar sidorna hann man slipa och rostmåla där ytrost florerar. Med brusten ekonomi sedan begynnelsen fram till nu och dessutom permanent sjukdomsdiagnos som kräver skadeciner lär den 45 åringen nätt och jämnt få möjligheten att rulla något alls i sommar.
Som den såg ut 4 oktober 2008. Hade varit positivt med kapital tillskott på fem eller sexsiffrigt belopp, då hade kunnat göras mycket underhåll och utbyte av förbruknings och slitagedelar. När nu  bränslepriser varierar likt hissplanen på ett sjukhus känns det som att försäljning kan vara slutliga alternativet. Cannabis.

2 kommentarer:

  1. Självklart finns alltid anledning att dölja uppgifter! 71:an såldes av skälet att man enkelt inte hade råd att kosta på eventuellt byte av bromsservo! Röda såldes när intresse fanns till köp av den utan motor!

    Vem vet vad snar framtid erbjuder för öppning för 244:an. Avställning? Få snurr på så den rullar? Skrota fordonet vore synd 😢 men vid noll annat alternativ blir det #3 tyvärr nej desperation är inte aktuellt.

    SvaraRadera
  2. Gamla klenoder bör bevaras inte återbrukas! Trist när man inte får respons man förtjänar men så är det i landet som belönar och avlönar kriminella medan offer och utsatta blir straffade beskattade till döds och får träla i slaveri i narcissismens tid!

    SvaraRadera