söndag 3 april 2022

Lyssnar på Strawberry Switchblade

Egen ihopsnickrad samling helt bra och skön masserande pop från ett skönt årtal.
Album 1985 Korova records.

Allra första kontakten med denna skönsjungande duo var lånet av en trevlig samlings-LP i mitten på 80 talet (vad annat?) En samling kallad Debut Magazine 8/9 den släpptes 1984 speciellt år för oss som var med där och då. Det är en historia av annan art.
Kul album som var både magasin och LP med musik! Trevligt, unikt och absolut underhållande.
Första spåret på denna CD-R är promo för den då kommande LP skivan. Bilder och
namn på de skönsjungande damerna
Rose McDowell och Jill Bryson. En ensidig flexidisc singel genomskinlig.
Man köpte i en välkänd skivbutik i schtan. Upptäckte långt efter att bilden på singeln är spegelvänd. Inget som tillför något till inlägget bara egen reflektion och uppmärksamhet.
Vart har bilder hittats? På Internet och privata egna bilder. Visst, tycka vad man vill är fritt för alla att göra.
Nedan följer bilder lånade från sidor på internet.
Promobilder av Rose och Jill.
Rose McDowall.

Läste samt vet att Rose fortsatte på egen hand efter detta projekt vilket det antagligen var, bl a i något samarbete med Death In June samt släppte egna skivor. Jill var nog inte inaktiv heller så av Sträwberry Switchbläde som står på albumet blev det en LP och singlar. Det gjordes även en cover på Dolly Partons Jolene. Cannabis.

1 kommentar:

  1. På grund av flopp av album och singlar samt bitterhet i bandet upplöstes bandet som egentligen bestod av 4 medlemmar förutom Rose McDowall och Jill Bryson även av Janis Goodlet och Carole McGowan sim endast var med 1981-82. Låtar man delvis har dock inte på detta album inkluderar Dolly Partons Jolene trevlig upp popad version. Följande låtar fann man på tuben:

    Trees and flowers 1982 demo.
    I can feel deras sista innan de la av! Samt
    Nothing Changes
    Dance
    Dark
    By the sea
    Poor hearts
    First prize och
    Sandhills. Det kunde ha blivit ett bra andra album, klart värdig uppföljning till första och tyvärr enda albumet. Nåja, 37 år har passerat eller 41 im man räknar begynnelsen för dem. Man är glad och lycklig att msn är ägare till albumet, promosingel och åtskilliga mp3 låtar på externa hårddisk man inte kan använda när man inte har dator eller laptop. Dock gråter man aldrig för det.

    SvaraRadera