onsdag 6 april 2022

Akvarium...igen men tillbehör!

Åtskilliga tusenlappar betalade man redan första året 2009, över 4000 kronor! Akvarium är ingen gratis hobby så tillvida man inte har ett nätverk av bekanta med liknande intresse! Vilket inte finns alls.  Nej, blodigt dyrt har man fått erfara när man inte velat ha enbart begagnat och gratis! Nytt är i regel bäst åtminstone gällande utrustning.
En cirkulationspump man köpte när 1 annan visade sig hade skavt av i kabelfästet. Som en fattig satan har man alltid otur med inköp även om just den Rena pumpen funkat bra i flertalet år
Så när man hade köpt filtermaterial till pumpen ovan tog man naturligtvis fel på modell som man fann ytterst märkligt för förpackningen man höll i hos djuraffären var just 160 men när man kom hem till lugnet och kollade var det 200 som mab insåg det. Istället för att åka 8 mil för att byta så klippte msn av de nya vid lämplig längd och det funkade! Även om modell 200 hade annat format än modell 160.
Fin sand trivs dvärgklogrodor med samt i och visst var det ett lämpligt komplement
Fastän man hade köpt lösvikt tidigare. Denna sand finns som komplement i just akvariet främst avsedd för dvärgklogrodorna.
Lysrör till locket som egentligen hör hemma på akvariet med grodor lyste inget vidare efter byte och fick därmed plats på hemmabygget vars belysningsarmatur även det var hemmabygge slutade fungera. Numera har grodakvariet vanlig armatur.
Den cirkulationspumpen var ny i augusti 2021! Trots det är det mindre missljud från den pump som satt i grodakvariet tidigare men nu finns i 20 liters som blivit något av "vad som funkar" akvarium av vad som varit i annat akvarium. Däribland doppvärmare från grodakvariet mm.
Den tjänstgjorde ett par år i akvarium 2 men genom litermängd passade den bättre i 105 liters akvariet där den funkar utmärkt.
Den köptes ny till akvarium 2 i september 2021 i samband med att den gamla pumpen flyttades till 105 liters. Det verkar ha blivit lämpligt och samtliga 3 har ytterfilter i form av bubbelpumpar.
När man upptäckte att lysröret slocknat i 105 liters fick man både panik och inte. Det blev att åka till schtan med buss och slå 2 flugor i en smäll. Köpte tobak samt 2 lysrör man kände på sig blev fel. Mycket riktigt var det fel längd. Fick tag på rätt längd i livsmedelsbutik så helgen därpå åkte man tillbaka och returnerade dem.

Vad ska man med speciella lysrör till när ett vanligt lysrör satt i innan? Onödiga utgifter. Cannabis.

1 kommentar:

  1. Av naturliga skäl finns inte bilder på alla pumpar, doppvärmare. Lysrör, dekorationer och övrigt. Mycket kanske det mesta finns på externa hårddisken pga ingen dator har man ingen tillgång till dessa. Skulle det förändra något när man är helt ensam ändå? Nä.

    SvaraRadera