måndag 4 april 2022

Akvarium undervattensvärlden

Köpte första akvariet 2009. Det blev ett projekt med start av akvarium, belysning, sjösten och grus. Fann en jättedekoration som man köpte, för stor för det lilla akvariet men ändå någonting. Cirkulationspump köptes därefter och den var för kraftig för der lilla akvariet men fick duga tillsvidare. De första krabater att hamna i akvariet var 2 gröna räkor. Dessa levde ett tag. Sedan blev det 5 vackra platy fiskar som dog inom någon vecka. Huvudbry när de inte överlevde men man fortsatte skaffa fiskar och de dog nästan på löpande band
tills man upptäckte flaskan vars text Aqua Safe klargjorde vad butikspersonalen aldrig informerat om: Akvariefiskar skall ha ett vatten neutraliserat från ämnen kranvatten innehåller för att överleva! Aqua safe gjorde vattnet i akvariet lämpat för fiskarnas gälar, fenor och hud samt avlägsnar kemikalier och annat, för akvariefiskar, olämpligt eller direkt farligt samt tillförde istället vitaminer avsett för just akvariefiskar, snäckor, räkor och andra sötvattendjur.
10 år senare upptäckte man något som antagligen gett det exceptionella klimat och miljön man bara kan få. Med hjälp av ESC har man fått akvarier i mer rätt än inte klimat och samtliga vattenlevande djur trivs och förökar sig! Växter frodas och växer. Första akvariet är 1 minne blott och idag har man 4 akvarium i olika storlekar som litermängd. Samtliga 4 har detta ESC och vattnet är oftast klart och
sedan man introducerade filtrerat vatten med hjälp av Krantoppfilter som renar vattnet i 5 stegsprocess! Tillsätter ändå vid delvattenbyte lämplig mängd Aqua Safe, för att tillföra vitaminer det innehåller.
Visserligen avsett för rening av dricksvatten men akvariumen är viktiga så naturligtvis får de filtrerat vatten.
Växternas överlevnad är viktigt och i akvarium får man tillsätta vätska så att även de växter man har blir tillgodosedda vilket finns en uppsjö av beroende på vad de kan behöva.
Vätskor som tillförs för växter ska inte påverka fiskar sedan finns en vätska som gynnar ett friskt och frodigt akvarium.
Det upptäcktes av en slump och när det tillfördes kom växter att föröka sig och fiskar likaså! Vätskan ovan är mer sällan djurbutiken har hemma men finns den köps den naturligtvis.

Visst har man använt en del andra ämnen också under dessa år och de har gett olika resultat. Somliga har visat sig okej, andra bra, ytterligare andra inget alls osv. Det bästa man upptäckte var: ju mindre förändringar i akvariet desto längre lever fiskar, snäckor, räkor och miljön består. Cannabis.

2 kommentarer:

  1. Kolloidalt silver var gynnsamt för samtliga organismer samt antibakteriell och virus som parasit dödande. Tråkigt bara att det trots allt är för svåråtkomligt i små värdelösa samhällen.

    SvaraRadera
  2. Visst var kolloidalt silver i en klass för sig, Sveriges antibiotika fram till år 1947 därefter kom kvacksalveri industrin= läkemedelsindustrin och välte hela kunskapsportalen och resten är historia. Liksom att inlägget kunde ha blivit kilometer långt om man tagit med det mesta man erfarit under 12 år man haft akvarium men det mesta består av dokumentering i form av bilder och filmklipp vilka återfinns på hårddisk.

    SvaraRadera